Home » Aktuální téma, Pozvánky k závodění, Závody

Pozvánka na Kutnohorský Bike Maraton 17.10. 2015

Submitted by on Středa, 14 Říjen 2015No Comment
Pozvánka na Kutnohorský Bike Maraton 17.10. 2015

Start prvního ročníku Kutnohorského Bike Maratonu je naplánován na 17. října 2015 a tímto pozdním datem tak definitivně uzavře cyklistickou bikovou sezonu. Nově vzniklý maraton pro horská kola, jehož trasa vede v okolí Kutné Hory, se má dle přání pořadatelů stát tradičním tzv. uzavírákem sezony. Ačkoliv se jedná o první ročník tohoto závodu, pořadatelé nenechali nic náhodě a připravili pro účastníky bohatý program.

Těšit se můžete na tři druhy tratí rozdělených na 15, 25, 50 kilometrů, dětské závody Hledá se vítěz s TV Nova, bohatou tombolu ale i na známé osobnosti včetně šestinásobného paralympijského vítěze a nejúspěšnějšího cyklistu paralympijské historie Jiřího Ježka nebo paralympijského reprezentanta Michala Starka. Kulisou závodu bude historická památka chrám Svaté Barbory a park jezuitských kolejí, kde událost započne i vyvrcholí.

S přípravou závodu pomáhají mediální partneři TV Nova a cyklistický server CykloNovinky.cz. Právě díky TV Nova je do závodu zařazen závod Nova jízdy dlouhý 15 kilometru, který je primárně určen pro rodiny s dětmi. Celá trasa Nova jízdy vede po širokých zpevněných cestách a silnicích, proto je vhodná a bezpečná i pro ty nejmladší účastníky, kteří se budou moci potkat na startu s celebritami TV Nova, jenž jsou k vidění dennodenně na obrazovkách televize.

Pro zdatnější jezdce je připravená trasa na 25 kilometru, kde si startující budou moci vyzkoušet i různé technické úseky v lese nebo na louce.

Jak ale ze samotného názvu závodu napovídá, jedná se o Kutnohorskou padesátku a tato trasa také bude nejobtížnějším bodem v celém programu. Na startu, kromě českých jezdců, přislíbili účast i Mirko Pirazzoli – legenda italského bikingu a mistr Itálie v XCO, ale i již zmíněný Jiří Ježek nebo Michal Stark. Že se bude jednat o zajímavý závod potvrzuje i fakt, že startující nastoupají v okolí Kutné Hory přes 900 výškových metrů.

Kutnohorský Bike maraton má také charitativní podtext. Každá padesátikoruna ze startovného bude věnována Nadaci TV Nova, jenž celkovou vytěženou částku daruje cyklistickému týmu handicapovaných sportovců Černí Koně, kteří za ně budou moci koupit Handbiky pro své členy.

Start hlavního závodu je naplánován v 10 hodin. Dětské závody začnou o půl hodiny později. Po vyhlášení na účastníky čeká bohatá tombola.

Více informací na stránkách khbikemaraton.org
Registrace na závod zde.
Startovní listina zde.

Comments are closed.