Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Závody

Europe Tour 1. kategorie – GP Herning (Dánsko) a Rund um Köln (Německo)

Submitted by on Čtvrtek, 28 Duben 2011No Comment
Europe Tour 1. kategorie – GP Herning (Dánsko) a Rund um Köln (Německo)

750 000 diváků fandilo okolo tradiční trati na velikonoční pondělí profi pelotonu při 95.ročníku Rund um Koln – Okolo Kolína nad Rýnem v Německu 1.1.UCI 203 km. Těžká a členitá trať s 12 horskými prémiemi na úzkých silnicích s dlážděnými úseky a 12 rychlostními prémiemi uprostřed měst je opravdovým svátkem cyklistiky.

Brzy po startu se odpoutala od pelotonu pětičlenná skupina v čele s Jensem Voigtem a získal až 6minut náskoku. Peloton v druhé polovině závodu hodně zrychlil a do finále jel zbytek pelotonu pohromadě. Vyhrál mistr světa do 23 let Michael Matthews z Austrálie. Ve spurtu se neztratil ani mladý Martin Hunal když dojel na 25. místě. ,, V posledním městském okruhu se mi na mostě přes Rýn podařilo udržet v čele pelotonu, kde to rozjížděl team Leopard a do spurtu na nábřeží asi 400 m před cílem jsem najel asi na 20 pozici, kterou se mi podařilo udržet, ale ne vylepšit.

1.misto Michael Matthews (Aus) Rabobank Cycling Team 4:50:50

2.misto Marcel Kittel (Ger) Skil – Shimano

3.misto Giacomo Nizzolo (Ita) Leopard Trek

25.misto Martin Hunal (Cze) AC Sparta Praha 47.misto Tomas Okrouhlicky CZE AC Sparta Praha 79.misto Ladislav Fabisovsky Cze AC SPARTA PRAHA – 20s

Sparta Praha

GP Herning Dánsko 1.1 kat. 200 km

Extrémní závod přezdívaný Stone Race s 16 prémiovými úseky po polních kamenito-písčitých cestách jen pro silné nátury. Letošní teplé a suché počasí zapříčinilo, že na trati se extrémně prášilo a kdo najel do terénu v zadních pozicích tak to často neudýchal. To se stalo osudným i Martinu Hunalovi, který z prvních úseků vyjížděl vždy mezi nejlepšími, ale v dalším průběhu závodu mu průdušky nedovolili pokračovat. Velmi dobře se s tratí popral Tomáš Okrouhlický, když po extrémním 3,5km dlouhém úseku na 160 kilometru zbylo v čele závodu jen rozdrobených cca 17 závodníků. V posledním úseku se i tato skupina roztrhla v čele zůstalo 6 závodníků. V posledních 3 cílových okruzích v Herningu se už nepodařilo první skupinu dojet. Tomáš Okrouhlický se pokusil ještě několikrát o odjetí ze skupiny, to se nepodařilo, tak nakonec 15. místo.

1 Troels Ronning Vinther (Den) Glud & Marstrand – LRO 5:12:34

2 Michael Reihs (Den) Christina Watches-Ofone

3 Lars Ytting Bak (Den) Denmark 0:00:03

15. Tomas Okrouhlicky (Cze) AC Sparta Praha

Odkaz video

http://www.cyclingarchives.com/avfiche.php?avid=1428

www.sparta-cycling.cz

Comments are closed.