Home » Aktuální téma, Cyklokros, Foto, Závody

Cyklokrosový víkend v Uničově a v Ostravě

Submitted by on Pondělí, 13 Listopad 2017No Comment
Cyklokrosový víkend v Uničově a v Ostravě

Loňské finále Toi Toi Cupu v Uničově bylo pro kolínské místem mnohých úspěchů. Toi Toi Cup se do Uničova vrátil i letos a špatné to rozhodně také nebylo. Jediné dvě zástupkyně v dívčí kategorii kadetek se musely popasovat s vysokými schody a celkově těžkým profilem. Natálie Pleskačová si z možná zatím nejvzdálenějšího závodu od domova přivezla 13.místo. Přivezla vlastně ne. Spíše převezla, protože hned další den opět stála na startu v Ostravě. Tady svůj výsledek ještě vylepšila a dojela si pro 9.místo. Stejně tak dobře si vedla i její kolegyně z tréninkové skupiny Jana Šulcová. Letos sbírá zkušenosti a oťukává se jako žačka mezi staršími děvčaty. V Uničově opět získala bod, když dojela jako 30. V Ostravě vylepšila na 28.místo.

Jejich starší kolegyně Lucie Krupová si dojela pro 16. místo na plně obsazeném závodě v Uničově a druhý den dokončila v TOP5. Lenka Janovská brala v sobotu 24.místo.

Podstatně nabitější juniorská kategorie, skýtající medailovou naději snad úplně vždy jsou junioři. Velice dobrý výklon podal suverén letošní sezóny Jakub Schierl. Se svými soupeři sváděl lítý boj, který rozhodl tím, že se jako jediný v posledním kole rozhodl skočit překážky a díky tomu uhájil rozjeté 2.místo. Dalšího dne v Ostravě svůj závod vyhrál. Stejně jako jejich kolega. I Alvin Tomášek a Tomáš Dudek položili v sobotu základ slušným výkonem, který v neděli ještě vylepšili. U Alvina tak šlo o 7.místo v Uničově a 5. v Ostravě. Tomáš pak bral 12.místo v sobotu a druhý den vybojoval TOP10, když dojel jako 8.

Naši dva eliťáci pak našli přemožitele pouze v zahraničním soupeři a v sobotním závodě si dojeli pro druhé a třetí místo v pořadí Jan Nesvadba a Tomáš Paprstka.

Comments are closed.