Home » Aktuální téma, Blogy závodníků, MTB, Týmy & závodníci

Český pohár 4X v Praze vyhrál Tomáš Slavík

Submitted by on Úterý, 19 Duben 2011No Comment
Český pohár 4X v Praze vyhrál Tomáš Slavík

O víkendu se nám po zimní pauze rozběhla další fourcrossová sezóna. Zahajovacím závodem byl letos první závod českého poháru ve fourcosse v Praze ve Stodůlkách. Tato lokalita nabízí již několik let kvalitní rychlou dráhu s velkými skoky a několika možnostmi k předjíždění, což zajišťuje pořádnou atraktivitu pro diváky.
Počasí nám po celý víkend přálo na výbornou a tak tento závod přilákal nespočet diváků a pořádnou konkurenci. Na start se postavila kompletní česká špička, což vlastně znamená světová špička, plus závodníci z Německa, Slovenska, Polska a také Slovinska.

Kvalifikační jízda nebyla úplně podle mých představ a skončil jsem na 5. místě. Již první vyřazovací jízdy naznačovaly, že postup do dalších bojů nebude jednoduchý. Osmifinále se mi podařilo vyhrát, ve čtvrtfinále jsem dojel druhý a vítězstvím v semifinále jsem si zajistil účast ve velkém finále. Ve finále se mi celkem povedl start, ale následně jsem zaváhal. V první zatáčce jsem se chybu snažil napravit, ale už bylo pozdě a nakonec z toho byla bramborová medaile a 4. místo.
Další závod na mě čeká v pátek v  jihoafrickém Pietermaritzburgu, kde odstartuje seriál světového poháru.

Elite

1. Tomáš Slavík (RSP Racing)
2. Michal Prokop (Team Olympus)
3. Johannes Fischbach (Ghost Factory)
4. Kamil Tatarkovič (Scott FDF Team)

5. Michal Maroši (RSP Racing)

6. Jakub Říha (GALAXY CYKLOŠVEC)

Kamil Tatarkovič
www.kamiltatarkovic.com

Comments are closed.