Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika

České cyklistky závodí v zahraničí

Submitted by on Pondělí, 6 Září 2010No Comment
České cyklistky závodí v zahraničí

Český pohár v silniční cyklistice žen vyhrála v lounském kritériu Lucie Záleská, v Karlových Varech pak triumfovala Monika Simonová a mezi juniorkami Zuzana Šmídová. České závodnice ale mají i zahraniční ambice, Jarmila Machačová například startovala v etapovém závodě Holland Ladies Tour, Gabriela Slámová bude společně s Lucií Záleskou reprezentovat ČR na dráhovém mistrovství Evropy kategorií do 23 let a další výjezd do zahraničí plánuje také Czech Mix Team. Ve Francii jej doplní slovenská závodnice Zuzana Vojtášová.

Český pohár mládeže a žen v silniční cyklistice pokračoval v sobotu 4. září ve Výškově. Pořadatelé z oddílu TJ Stadion Louny připravili kriterium touto obcí, které vyhrála Lucie Záleská z Dukly Praha, druhé místo obsadila Jana Kyptová, třetí celkově a první mezi juniorkami byla Dagmar Labáková a nepopulární čtvrté místo celkově, ale třetí v ženách, si vyjela Tereza Trefná. V silničním závodě žen v Karlových Varech se radovala z vítězství Monika Simonová (Experiment 23) a mezi juniorkami nenašla přemožitelku Zuzana Šmídová (ZČE Plzeň).

Česká závodnice Jarmila Machačová se umístila v poslední etapě na Holland Ladies Tour na 42. místě a v celkovém pořadí se závodnice pražské Dukly umístila na 72. místě. Vítězkou závodu špičkově obsazeného předními světovými profesionálkami se stala jedna z nejlepších cyklistek světa Nizozemka Marianne Vos (Nederland Bloeit). Druhé místo  vybojovala Kirsten Wild (Cervelo Test Team) a bronz Eleonora Van Dijk (HTC Columbia Women).

České závodnice nyní ale budou vidět na dvou dalších vrcholných akcích. Na dráhovém mistrovství Evropy žen do 23 let se představí v národním dresu Gabriela Slámová a Lucie Záleská.

Ve Francii v etapovém závodě Tour cycliste Feminin International De L‘ Ardeche se po boku špičkových zahraničních celků a reprezentačních výběrů představí také Czech-Slovakia Mix Team tvořený českými a slovenskými závodnicemi. Od úterý 7. září do soboty 11. září ve Francii absolvují Lucie Macíková, Katarina Hranaiová, Andrea Chlumská a Zuzana Vojtášová celkem šest etap

Přehled etap
1. etapa Le Pouzin – Beauchastel
2. etapa Matin – Vals les Bains – Vals les Bains (Contre La Montre)
3. etapa Après-midi – Vals les Bains – Le Teil
4. etapa Jeudi 09/09/2010 Saint Sauveur de Montagut – Cruas
5. etapa Saint Martin d’Ardèche – Villeneuve de Berg
6. Saint Just d’Ardèche – Saint Martin d’Ardèche

Poté se celý tým přesune do německého Norimberka, kde jej doplní Jana Kyptová, a v neděli 12. září se tým představí v dalším závodě své zahraniční mise.

Comments are closed.