Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Závody

Vysočina tour

Submitted by on Pondělí, 8 Srpen 2016No Comment
Vysočina tour

Na letošním ročníku se sešlo 125 startujících včetně týmů z Nizozemska, Německa, Rakouska a Slovenska. Nechyběli ani nejsilnější české týmy jako Whirlpool Author, Klein Constantia nebo Dukla Praha i s olympijským vítězem v cross country Jaroslavem Kulhavým.

1. etapa na 130km se startem i cílem v Přibyslavi – v polovině závodu se na čele utvořila trojice jezdců Příbrami, Whirlpoolu a Klein Constantia ke kterým se v posledním okruho dotáhla ještě další šestice závodníků. Ve spurtu této skupiny byl nejrychlejší Hunal (Whirlpool Author) před Boubalem (CK Příbram Fany Gastro). Boubal se tak pro druhou etapu oblékl do fialového dresu pro vedoucího bodovací soutěže.

2. etapa na 140km v Poličce – v deštivé a větrné etapě zůstalo na čele závodu necelých 30 jezdců od kterých se v závěru odpoutala čtveřice závodníků. Ta byla dostižena těsně před cílovou páskou na které byl nejrychlejší Kulhavý. Boubal dojel na 11.místě a udržel si tak průběžnou 2.příčku.

3.etapa na 130km v Bystřici nad Pernštejnem – celá etapa se jela v ostrém, ale stálém tempu když hned po startu odjela trojice závodníků, která byla dojeta 40 km před cílem. Poslední výjezd na vrchařskou prémii rozdělil peloton na několik skupin když se o agresivný tempo postarali Kulhavý, Hirt (CCC Sprandi Polkowice) a Polnický (Verva Actice Jet). Vítězem etapy se stal hradecký závodník Bucháček a díky bonifikaci se posunul v celkovém pořadí na 2.místo a odsunnul Boubala na bronzovou pozici.

Poslední extrémně kopcovitá etapa na 90km v Bystřici nad Pernštejnem – hned od startu odjela pětice závodníků. Příbram v této skupině zastoupil Vojta Modlitba. Boubal byl postižen technickými problémy v kopci v momentě kdy nebyli za skupinou mechanické vozy. Situaci profesionálně vyřešil Martin Hebík, když týmovému lídrovi dal své kolo. V dalším okruhu se již Boubalovi dostalo zpět jeho vlastní kolo a mohl tak naplno pokračovat v boji o vítězství. Do cíle jela na čele 15ti členná skupina. Nejrychlejší byl tentokrát nizozemec Van Den Dool. Boubal dojel na 9.místě.

Celkové výsledky:

1. Bucháček (Whirlpool Author)

2. Hunal (Whirlpool Author) + 2“

3. Boubal (CK Příbram Fany Gastro) +6“

25. Stöhr Pavel (CK Příbram Fany Gastro) +21’19“

76. Modlitba Vojtěch (CK Příbram Fany Gastro) +1:03,24

Boubal obsadil ještě 5. místo v bodovací soutěži a 10. příčka mu patří v soutěži vrchařské.

Marek Volf

Comments are closed.