Home » Aktuální téma, Pozvánky k závodění, Týmy & závodníci, Závody

Akademické mistrovství ČR v silniční cyklistice bode hostit Velká cena Temelína

Submitted by on Pondělí, 18 Duben 2016No Comment
Akademické mistrovství ČR v silniční cyklistice bode hostit Velká cena Temelína

Po zdárně zvládnutém prvním ročníku Velké ceny Temelína byla pořadatelskému týmu z KC Slavia Praha svěřena organizace Akademického mistrovství ČR 2016 v časovce jednotlivců a v silničním závodě.
Závod tak oproti loňsku povýší a dozná několika změn. Jednak došlo k drobnému posunutí termínu na poslední víkend v srpnu a jednak se z jednorázového silničního závodu stane dvoudenní víkendová akce.
Jako první přijde na radu časovka jednotlivců, která odstartuje v sobotu 27.8. od 14 hodin. Trať je vedena v bezprostřední blízkosti jaderné elektrárny po plně uzavřeném 6,6 kilometrovém okruhu a nabídne jak dlouhé rovné úseky po kvalitním asfaltu tak technické pasáže se zatáčkami. „Lahůdkou“ těsně před cílem je potom 500 metrový úsek po (zachovalé) panelové silnici. Závod je vypsán na 3 okruhy (20 km) a kromě akademiků a členů Jihočeské amatérské ligy se může závodu zúčastnit i široká veřejnost.
To ostatně platí i pro nedělní program, který odstartuje od 10 hodin dětskými závody přímo v areálu temelínské elektrárny. Úderem 12. hodiny pak začne boj o akademické mistrovské tituly, o body do Jihočeské amatérské ligy, o zajímavé finanční a věcné ceny nebo třeba jen boj s vlastní únavou na 100 kilometrové trati vedoucí převážně kopcovitým terénem na právem břehu Vltavy. Pro ty, co si na takto dlouhý závod netroufají, je připravena i zkrácená 43 kilometrová varianta.
I v neděli se všichni mohou těšit na závodění na plně uzavřené trati a v cíli potom na občerstvení v ceně startovného a nějaký ten doprovodný program. Podrobné propozice naleznete na: kcslaviapraha.cz/velka-cena/

Comments are closed.