Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Závody

Neuman čtvrtý na Vysočině, Hampl nejlepším vrchařem

Submitted by on Neděle, 16 Srpen 2015No Comment
Neuman čtvrtý na Vysočině, Hampl nejlepším vrchařem

Dominik Neuman obsadil na etapovém závodě Vysočina velmi dobré čtvrté místo v celkové klasifikaci. Favorit Brno navíc vyhrál soutěž týmů a Petr Hampl dovezl do cíle dres nejlepšího vrchaře.

Závod se uskutečnil od čtvrtka do neděle a na startu se sešlo celkem 107 závodníků z 20 týmů. Favorit jel v šesti lidech, chyběl pouze Michael Kukrle, který startoval v dresu české reprezentace na mistrovství Evropy U23 v estonském Tartu.

„V úvodní etapě odjelo 12 lidí a do cíle přijeli s náskokem tří minut. My jsme tam měli Neumana, který spurtoval pátý, Sekanina byl desátý. Ve druhé etapě přijelo do cíle 21 lidí. Od nás skončil Neuman čtvrtý a Hampl se oblékl do dresu pro nejlepšího vrchaře. Tento dres jsme samozřejmě chtěli udržet a k tomu jsme měli Neumana i Sekaninu v top 10, takže jsme bojovali na více frontách,“ popsal trenér František Trkal.

Ve 3. etapě nedošlo k převratným změnám v pořadí, Sekanina obsadil 15. místo a Neuman byl 18. „Rozhodovala závěrečná královská etapa. Neuman skončil celkově čtvrtý, což je výborný výsledek, Sekanina byl sedmý. Udrželi jsme dres nejlepšího vrchaře a vyhráli jsme týmy, takže jsem velmi spokojen,“ dodal František Trkal.

V tomto týdnu se dva závodníci Favoritu představí v dresu české reprezentace fanouškům na Czech Cycling Tour. Budou to Michael Kukrle a Petr Hampl, ostatní absolvují o nadcházejícím víkendu tréninkový kemp.

Konečné pořadí: 1. Gaubitzer (Rak.) 12:19:19, 2. Dinker (Něm.) +11, 3. Boubal (CK Příbram Fany Gastro) +15, 4. Neuman +23, … 7. Sekanina +31, 15. Chlupáč +3:22, 33. Hampl +17:21, 73. Schmidt +1:04:09, 74. Gruber (vš. Favorit Brno) +1:04:47.

Comments are closed.