Home » Aktuální téma, MTB, Týmy & závodníci, Závody

Závody na Kypru se Jiřímu Novákovi povedly

Submitted by on Úterý, 6 Březen 2012No Comment
Závody na Kypru se Jiřímu Novákovi povedly

Výborný vstup do sezóny má za sebou nová posila Remerx – Merida Teamu Kolín, Jiří Novák. Na Kypru absolvoval pět závodů a v poli světových hvězd bylo nejhorším umístěním 13. místo, a to hned v úvodním závodě ve Voroklini. Následoval tříetapový Afxentia Cup s časovkou (8.), maratonem (10.) a cross country (11.) to dalo na vynikající 10. pozici. Poslední díl Kyperského pětiboje se jel tuto neděli a Jiří Novák se i přes technické potíže po startu dokázal propracovat až na 6. místo v cíli. V celkovém účtování všech závodů (Sunshine Cup) mu tak patří také 6. příčka, což je vzhledem ke konkurenci jedinečný úvod sezóny. „Hlavně ale víme, že cesta, po které jdeme, je správná. Jsem spokojený a mám chuť do další práce,“ sdělil nám ještě před závěrečným kláním Jiří Novák. Navýsost spokojen je s výsledky i trenér Jan Slavíček. „Jirka plní to, proč k nám přišel. Určitě patří do nejužší české špičky a tady ukazuje, že se může prosadit i v mezinárodním měřítku.“

První zkušenosti v kategorii žen na Kypru získávala také Zuzana Pirzkallová, která v neděli skončila 28. A ještě předtím si dala i etapovou Afxentii s celkovým umístěním na 38. příčce.  „Určitě si zaslouží pochvalu. Ve startovním poli byla mezi ženami nejmladší, ale celý náročný program zvládla bez větších problémů, což u tak mladé závodnice není úplně obvyklé. Věřím, že Zuzce se přechod do kategorie žen podaří a s přibývajícím zkušenostmi bude stoupat i ve výsledkových listinách,“ hodnotil její vystoupení mezi ženskou elitou trenér Jan Slavíček.

Vedle dvou „závodících“ členů Remerx – Merida Teamu Kolín jsou na Kypru ještě Tomáš Paprstka a Filp Eberl, kteří tu polykají tréninkové kilometry. Kvůli teprve nedávno skončené cyklokrosové sezóně se do závodů zapojí až později. „Je tady slunce, u moře každý den mezi 15 až 20 stupni. V kopcích je trochu chladněji, ale i tak to jsou perfektní podmínky na přípravu,“ hodnotí Jan Slavíček. Celá sestava bude ve Středozemí do 8. března.

Comments are closed.