Home » Aktuální téma, Cyklokros, Týmy & závodníci, Závody

Dva závody seriálu TOI TOI CUP 2014/2015 za sebou

Submitted by on Neděle, 23 Listopad 2014No Comment
Dva závody seriálu TOI TOI CUP 2014/2015 za sebou

Prodlouženého víkendu využili pořadatelé TOI TOI CUPU 2014/2015 a zařadili hned dva závody seriálu za sebou. V sobotu 15. listopadu se jel „velký“ pohár na Holých Vrších a sváteční pondělí 17. listopadu patřilo „malému“ poháru v Trutnově. Na obou akcích byli opět závodníci REMERX-MERIDA TEAMU KOLÍN vidět v popředí výsledkových listin.

Ani v jednom ze závodů bohužel nemohl pro nemoc startovat vítěz posledních dvou klání v žákovské kategorii Tomáš Dudek, ale hned v sobotu na Holých Vrších ho skvěle zastoupili kadeti. Po skvělém výkonu na fyzicky náročné trati si premiérové pohárové vítězství připsal letos skvěle jezdící Šimon Vaníček a pozadu nezůstal ani Kuba Schierl, který se letos také poprvé propracoval až na „bednu“ když dokončil na třetím místě.

Svoje letošní maximum posunula i kadetka Lenka Janovská, která dokončila jedenáctá a přiblížila se tak na dosah svému cíli, totiž prosadit se do top ten.

Dařilo se i juniorům. Zejména Jardovi Vojířovi silová trať skvěle vyhovovala a výborným výkonem si dojel pro druhé místo, když od vítězství ho dělila pouhá jedna sekunda! Lukáš Kunt zůstal jen těsně pod stupni vítězů, když obsadil čtvrté místo.

V kategorii žen se závod na Holých Vrších vůbec nepovedl Vendy Kuntové, která dokončila sedmá. Naopak stále stoupající tendenci svých výkonů potvrdila svým letošním výsledkovým maximem devátá Elen Vaníčková.

Závod elitní kategorie mužů skvěle rozjel Tomáš Paprstka. Hned od startu se usadil na špici a svou pozici si udržoval až do poloviny třetího okruhu. Pak se však zřejmě projevila únava z právě absolvovaného soustředění na Mallorce a soupeři ho dostihli. Tomáš na jejich nástup nedokázal zareagovat a trojici Nipl, Boroš a Skála si nechal odjet. Cílem pak projel jako čtvrtý. Letos v cyklokrosu velmi dobře závodící Filip Eberl jen těsně prohrál spurt o sedmé místo a ve výsledcích závodu na Holých Vrších mu patří osmé místo.

Po nedělním odpočinku se pak v pondělí závodníci sešli při „malém“ TOI TOI CUPU v Trutnově.

Tady naši nejmladší závodníci bohužel svůj výkon z Holých Vrchů zopakovat nedokázali. Šimon Vaníček sice v počátku závodu kadetů vedl, ale pak začal kupit chyby a ty ho odsunuli na konečné čtvrté místo. Pohoršil si Kuba Schierl, který dokončil šestý. Naopak svému letošnímu maximu se přiblížil Kryštof Solař, který se prosadil do první desítky, když dojel jako osmý.

V kadetkách si Lenka Janovská po svém výkonu z Holých Vrchů jistě pomýšlela na desítku nejlepších, ale tlak neustála, závod se jí vůbec nevydařil a cílem projela až šestnáctá…

Výsledkově si pohoršili i junioři. Jejich výkony však stále byly velmi dobré. Jarda Vojíř potvrdil svou současnou výbornou formu třetím místem a Lukáš Kunt dokončil pátý.

Jestliže ženám se závod na Holých Vrších nevydařil, v Trutnově si spravily chuť. Vendy Kuntová dokončila druhá, když od vítězné Nikoly Noskové ji dělila necelá půlminutka. Také Elen Vaníčková posunula své letošní nejlepší pohárové umístění až na výborné páté místo!

Muži v Trutnově absolvovali pouze vložený nepohárový závod, kterého se za naše barvy zúčastnil Filip Eberl (6. místo), Štěpán Schubert (7. místo) a závodní výzvu přijal také trenér Ondra Kalaš, který se ctí dokončil na desátém místě.

Nyní mají naši nejlepší závodníci v plánu start tento víkend na SP v Koksijde a poté kompletní tým absolvuje soustředění před domácím závodem TOI TOI CUPU v Kolíně, který se pojede 6. prosince na trati v Borkách.

REMERX-MERIDA TEAM KOLÍN

Comments are closed.