Home » Aktuální téma, MTB, Pozvánky k závodění, Závody

První mistrovství republiky v BikeGolfu 30.8. v Jistebnici

Submitted by on Pondělí, 9 Červen 2014No Comment
První mistrovství republiky v BikeGolfu 30.8. v Jistebnici

Poslední srpnový víkend cyklisté proženou míček na greenech a golfisté šlápnou do pedálů v prvním mistrovství republiky v BikeGolfu. Podobné pokusy spojit tyto dvě aktivity nejsou velkou novinkou, v drtivé většině případů se ale jednalo o velmi rekreační záležitost s poněkud nedůstojnou podobou cyklistické části. Pořadatelé z cyklistického časopisu Velo, ale chtějí dát spojení golfu a jízdy na horském kole velice sportovní rámec.

„Horská cyklistika je bezpochyby nejmasovější sport u nás, každý víkend startují na marathonech horských kol po celé České republice tisíce účastníků, věříme, že je mezi nimi přinejmenším stovka zdatných golfistů, kteří rádi změří síly mezi sebou, případně se najde dost golfistů, kteří jednou za rok ujedou ve slušném tempu na kole pár kilometrů.“ Říká vydavatel časopisu Velo Martin Raufer, který myšlenku propojení těchto dvou aktivit  uvedl, spolu s golfovým novinářem Andrejem Haladou, v život.“ Za vším důležitým stojí noviny a novináři,“ dodává s úsměvem, „i za vznikem Tour de France.“

Cyklistická část se pojede 30. srpna na České Sibiři, jako součást tradičního bikového Jistebnického marathonu, golfový turnaj se hraje o den později na Čertově Břemeni. Lokalita je přátelská jak ke kolu, tak k golfu, a trať bikového okruhu dokonce celý golfový areál obkrouží, ideálnější místo si lze pro plnohodnotný sportovní zážitek tohoto druhu těžko představit. V sobotu večer proběhne v golfovém klubu neformální vyhlášení výsledků cyklistické části a přepočet časů na body (rány). Koeficient zatím není definitivní, ale jako nejobjektivnější se jeví 2 minuty kola= 1 rána v golfu. Způsob přepočtu by měl hrát do karet sportovním univerzálům, mistrem republiky v BikeGolfu by se tedy neměl stát sportsmen vynikající v jedné disciplíně, ale propadající v té druhé. Šance jsou otevřené nejširší populaci a historický první republikový titul bude jen jeden. Tedy neváhejte s přihlášením, počet účastníků je limitován kapacitou golfového hřiště.  Jedinou podmínkou účasti je členství  v ČGF a odpovídající vybavení. Vítěz bude znám a vyhlášen ihned po odehrání golfového turnaje.

Přestože je v pravidlech vypíchnuta sportovní stránka BikeGolfu, bude tato soutěž zvládnutelná pro nejširší sportovní veřejnost.  Zúčastnit a přihlásit se tedy může každý nawww.bikegolf.cz, kde jsou také bližší informace.

Závod je součástí Galaxy Kenda Jistebnického maratonu

Comments are closed.