Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Závody

Dan Turek: Věřím, že budeme lepší než vloni

Submitted by on Středa, 19 Únor 2014No Comment
Dan Turek: Věřím, že budeme lepší než vloni

Už v minulé sezóně byl cyklista Daniel Turek lídrem silničního týmu mužů Favoritu Brno a minimálně stejná tíha odpovědnosti na jeho bedrech bude ležet i v letošní sezóně. „Posílili jsme a věřím, že budeme ještě silnější než vloni,“ říká Dan.

Co očekáváš od nové sezóny?

Věřím, že budeme silný tým, který potáhne za jeden provaz. S tím výsledky přijdou sami :-)

Tým na tebe bude znovu sázet jako na lídra, je to velký závazek?

Ale nebude to jen o mně. Všichni jsou velmi silní, jinak by u nás nebyli. Být lídrem je vždycky závazek. Člověk na to musí v první řadě mít a chce to být ve správnou chvíli na správném místě.

Co říkáš na posílení Favoritu?

Posilujeme se každý rok. V minulé sezóně byli někteří bohužel mimo, takže nás často na závodech nebylo tolik, abychom se vyrovnali těm nejlepším týmům. Letos je to podstatně lepší a jsem přesvědčen, že výsledky přijdou.

Jaké osobní cíle máš pro sezónu 2014?

Rad bych vyhrál nějaký UCI závod. Určitě bych si chtěl vykompenzovat mistrovství republiky, které mi loni kvůli zdravotním problémům nevyšlo. A taky chci zajet výsledek na ME a MS.

Co by mělo být tvou doménou?

Všechno :) Jen ty sprinty se mi nějak nedaří…

Víš o nějakých rezervách, na nichž je třeba zapracovat?

Když jsem přišel do mužů, tak jsem měl rezerv hodně, postupem dvou let si myslím, že jsem s přítelkyní hodně věcí vyladil, tak to snad přinese ovoce.

Netajíš se tím, že bys chtěl dělat velkou cyklistiku venku. Jak blízko nebo daleko k tomu teď jsi?

Myslím, že nějaké šance mám. Loni nějaké možnosti byly, ale nakonec to nedopadlo. Je potřeba to brát s nadhledem, je mi 21 let. Někomu to štěstí spadne do klína ve dvaceti, jinému v pětadvaceti. Uvidíme, jak se bude vyvíjet tato sezóna a zda se pak naskytne nějaká možnost

Comments are closed.