Home » Aktuální téma, Cyklokros, Týmy & závodníci, Závody

Cyklokrosový pohár patří Tomáši Paprstkovi

Submitted by on Středa, 22 Leden 2014No Comment
Cyklokrosový pohár patří Tomáši Paprstkovi
Na rám Tomáše Paprstky přibyl další výrazný zářez. Od uplynuléhovíkendu je vítězem českého poháru v cyklokrosu. Prvenství členRemerx-Merida Teamu Kolín potvrdil pátým místem na republikovémšampionátu v Lošticích a nikoho nenechal na pochybách, že nadomácích tratích měl uplynulou sezónu nejlepší výkonnost. „Je to promě druhý nejcennější výsledek po titulu mistra světa v Táboře. Teďbych to chtěl zúročit na mistrovství světa v Hoogerheide,“ řekl Tomáš pro server Cyklokros.cz.
Ještě před tím ale spolu s týmovým kolegou, juniorem LukášemKuntem absolvoval reprezentační soustředění v Táboře a potomzávod v lucemburském Leudelange. „Oba zajeli velmi dobře, skončilishodně na šestém místě. Tomáš potvrdil dobrou formu a Lukáš se po ne příliš přesvědčivých zahraničních výkonech dokázal konečněprosadit i mimo české území,“ je spokojený trenér a manažer týmuJan Slavíček.
„Udržet celkové prvenství v českém poháru byl hlavní cíl a ten se povedlo splnit. Určitě chtělzároveň bojovat i o medailové umístění na mistrovství republiky, to se však nepovedlo.Výsledky v sezóně tomu napovídaly, na trati si počínal aktivně a bojovně, soupeři ale bylitentokrát o kousek lepší. Velmi dobře si ale počínal také Filip Eberl, který skončil jedenáctý.Dokázal porazit skupinu soupeřů, s nimiž bojoval celou sezónu,“ vrátil se ještě k uplynulémToi Toi Cupu Jan Slavíček.V elitním poli cyklokrosařů se na šampionátu vždy pohybuje také desítka nejlepších juniorů ave vzájemném souboji nadějí byly oranžové barvy hodně vidět. „Lukáš Kunt, ač prvoročák,se dlouho pohyboval na druhé pozici a i když ji nakonec neudržel, i bronz je skvělývýsledek,“ dodává Jan Slavíček.Remerx-Merida Team Kolín není vyloženěcyklokrosový oddíl, přesto dokázal v celkovémúčtování poháru obsadit třetí místo a i to jevýsledek. Navíc na šampionát do Loštic doraziltaké početný fan club Tomáše Parstky, který sepostaral o skvělou atmosféru. „Přijel celýautobus, na trati to bylo hrozně znát. Fanoušcibyli vidět i slyšet, hnalo mě to dopředu,“ netajilspokojenost pohárový vítěz. „Pro závodníky jeto hodně motivující a je vidět, že Tomáš je jeden z těch, kteří dokážou lidi nadchnout a ti jsouochotni kvůli němu přijet,“ ví Jan Slavíček.
Aleš Vaníček

Comments are closed.