Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Závody

Český pohár na silnici 2014

Submitted by on Středa, 1 Leden 2014No Comment
Český pohár na silnici 2014

Silniční pohár mužů 2014 má osm podniků. Osm závodů, z nichž dva jsou zapsány jako podniky druhé kategorie v kalendáři UCI, obsahuje seriál Českého poháru silničních cyklistů pro rok 2014. Návrh silniční komise schválilo prezidium Českého svazu cyklistiky.

Z osmičky závodů je plná polovina nových. Seriál odstartuje již tradičně jarní klasikou Brno – Velká Bíteš – Brno 5. dubna, závěrečným dílem bude závod Tour Bohemia 13. září. Minimální délka každého závodu je 140 kilometrů, maximální 200 kilometrů.

Z letošního roku zůstaly v kalendáři kromě Brno – Velká Bíteš – Brno ještě závody v Kyjově, Blatné a Novém Městě na Moravě. Premiérově jsou do seriálu zažazeny podniky v Rokycanech, na Lipně, VC Hradce Králové a také Tour Bohemia. Poslední dva jsou podniky druhé kategorie UCI.

Program Českého poháru 2014:
5. dubna: Brno – Velká Bíteš – Brno

19. dubna: Kyjov

26. dubna: Rokycany

24. května: Lipno

12. července: Nové Město na Moravě

26. července: Blatná

16. srpna: Hradec Králové

13. září: Tour Bohemia.

Trať pro Trofej Rokycan se připravuje na 26. dubna a bude záležet na podmínkách uzavírek a partnerů. Představa je: slavnostní start Rokycany náměstí T.G.M – ostrý start Demarkační čára – Rokycany Borek a po s.s. 605 přes Svojkovice – Holoubkov – Mýto – Kařez – Cerhovice – Žebrák průjezd obcí Chlustina zpět po státní silnice do Holoubkova odbočka vpravo do Těškova a 10 x 6km cílových okruhů mezi Těškovem a Holoubkovem celkem 150 km. Závod bude přenášen Českou televizí.

Zdeněk Rubáš

Comments are closed.