Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Týmy & závodníci, Závody

Fantazie na Bíteši!

Submitted by on Pondělí, 8 Duben 2013No Comment
Fantazie na Bíteši!

Skvělými výsledky se prezentovali závodníci Favoritu Brno na zahajovací domácí klasice Brno-Velká Bíteš-Brno. Obsadili první tři místa v kategorii do 23 let a Petr Hampl byl šestý celkově!

„Rád bych pochválil kompletní tým za skutečně skvělé vystoupení v závodě. Byli jsme neustále vidět a před klukama smekám, jak to zvládli. Bylo vidět, že mají chuť předvést se v co nejlepším světle. Závod jsme měli pod kontrolou a výsledek je pro všechny odměnou,“ řekl trenér František Trkal.

Bíteš je prestižní klasika pro Favorit v domácím prostředí. „Chystali jsme se na ni svědomitě, měli jsme taktiku, abychom nezaváhali v klíčových momentech,“ prozradil trenér. A stanovenou taktiku jeho svěřenci od začátku naplňovali.

V prvním úniku nechyběli Turek a Ehrenberger, na 30. kilometru odjela další skupina, v níž byl Turek, Hudeček (Bauknecht Author), M. Hačecký (Dukla) a Okrouhlický (Sparta). „Skupina vzorně spolupracovala a postupně si vytvořila více než čtyřminutový náskok. Bohužel pak přišel pokyn z auta týmu Bauknecht Author, aby Hudeček přestal střídat. Po šedesáti kilometrech se tak jejich spolupráce rozpadla a peloton kluky rychle sjel,“ popsal František Trkal. Turek si v úniku počínal velmi aktivně, vyhrál dvě rychlostní prémie.

Na závěr čekaly na závodníky dva okruhy se stoupáním do cíle v Kohoutovicích. „V předposledním kole odjelo 19 lidí a měli jsme tam hned čtyřnásobné zastoupení. Pak se sjely dvě skupiny a do cíle jelo zhruba čtyřicet lidí najednou. Protože byl dojezd na kopec, vsadili jsme všechno na Petra Hampla a tato sázka vyšla. Dobře se s ním navíc vyvezli i Chlupáč a Kukrle,“ dodal František Trkal.

Bíteš jsme jeli v pěti, nestartoval Milan Záleský, který dělal přijímací zkoušky na vysokou školu, Adama Valeše vyřadila nemoc.

V neděli jsme startovali na závodě Polského poháru v Sobotce, nejlepší z Favoritu byl Petr Hampl na desátém místě a v kategorii U23 obsadil druhé místo, ostatní naši závodníci přijeli v hlavním poli. Tým už v Polsku doplnil Záleský. Zvítězil domácí Rutkiewicz z týmu CCC Polsat.

Výsledky – Brno-Velká Bíteš-Brno: 1. Kadlec (Dukla Praha) 3:22:06, 2. Boudný (Česká spořitelna Specialized) stejný čas, 3. Racenajs (Lot.) +1, 4. Kulhavý (Specialized Racing) +3, 5. Hunal (Sparta Praha) +5, 6. Hampl +6,  … 10. Chlupáč, 13 Kukrle, 17. Ehrenberger, 24. Turek (všichni Favorit Brno).

Kategorie U23: 1. Hampl, 2. Chlupáč, 3. Kukrle.

Comments are closed.