Home » Aktuální téma, Dráha, Závody

Kukrle čtvrtý na Přilbě Moravy!

Submitted by on Pondělí, 22 Září 2014No Comment
Kukrle čtvrtý na Přilbě Moravy!

Michael Kukrle z Favoritu Brno se blýskl výborným čtvrtým místem na dráhových závodech Přilba Moravy, které se konaly na brněnském velodromu. Jelo se 125 kol, což představuje 50 kilometrů. Z vítězství se radoval zkušený Milan Kadlec z Dukly Praha.

V tomto závodě nás reprezentovalo 7 závodníků: Turek, Kukrle, Schlegel, Chlupáč, Sekanina, Neuman a junior Gruber, který v příštím roce bude hájit barvy elitního týmu mužů Favoritu Brno U23.

„V závodě jsme se chtěli samozřejmě před domácím publikem dobře prezentovat a pokusit se o co nejlepší výsledek i když víme, že na specialisty dráhaře prostě rychlostně nemáme,“ řekl trenér silničního týmu Favoritu U23 František Trkal.

„Ale na druhou stranu, šance na dobrý výsledek existovala, pokud někdo bude v nějaké skupině, která udělá okruh náskoku a to se nakonec povedlo. Zhruba ve třetině závodu odjela sedmičlenná skupina, kde byl Kukrle a tato skupina hlavní pole dostihla o jeden okruh. V danou chvíli se naše taktika změnila a vše směřovalo k podpoře Kukrleho. Michael byl i podruhé na správném místě a odjel v 11členné skupině, která opět dojela hlavní pole o jeden okruh,“ popsal trenér.

Byl spokojen i s prací ostatních závodníků. „Prezentovali jsme se ve výborném světle, umístění je také hodně dobré. Bohužel, závěr závodu měl pro nás černou kaňku, protože dvě kola před cílem došlo k hromadnému pádu a od nás v něm byli Adam Sekanina a Pavel Gruber. Sekanina má jen odřeniny, ale hůře dopadl Gruber, který si zlomil klíční kost a v úterý bude operován,“ přidal na závěr neradostnou informaci František Trkal.

Comments are closed.