Home » Aktuální téma, Blogy závodníků

Tatarkovič si užívá léta

Submitted by on Pátek, 25 Červen 2010No Comment
Tatarkovič si užívá léta

Kamil Tatarkovič si po mistrovských závodech ve fourcrossu a sjezdu udělal menší závodní volno. „V podstatě každý víkend od půlky dubna jsem cestoval po závodech a příští týden ve středu zase vyrážím na další světový pohár do Itálie, takže dva víkendy v ČR bez závodění se prostě hodily. Bylo alespoň trochu času dohonit resty a také se více věnovat tréninku, který by se mohl ke konci sezóny zúročit,“ napsal mimo jiné ve svém blogu. Jak ty dva nezávodní víkendy trávil se dočtete v tomto příspěvku olomouckého ridera.

V Olomouci jsem ale i tak moc nepobyl. Nejdříve jsem byl pár dní v Kraslicích, kde jsem se svezl na tamní fourcrossce, jel jsem kouknout za Petrem Muhlhansem do Mariánek na BMX, poskákat celkem fajn dirty v Sokolově a taky jsem trochu více protáhl s Robem T. silničku atd. Celkem fajn strávený dny.

Doma je to potom klasika. Kromě bikrosek se tu v okolí Olomouce moc pojezdit nedá, teda vlastně až na náš slavný Slavonínský lesík, kde je pár klopenek a skoků, a tak jsem přemýšlel, kde by se dalo pořádně sklouznout. Vlastně jsem to měl vymyšlený už delší dobu, ale nějak chyběl čas a jedno s druhým. Pár dní zpět jsem se ale konečně rozhoupal a jel kouknout do bikeparku Fajták u Velkého Meziříčí.

Po dálnici je tam člověk hned, nebýt teda zácpy, a ježdění jsem si opravdu užil. Kopec není nijak velký, ale možností na sjetí je spousta. Slopestyle dráha, klopenky v lese, kratší fourcrosska, lávky, wallride, menší dirty a taky foampit… Na horu vás vytáhne během pár minut vlek a valí se rovnou dolů. Za 4 hodiny ježdění jsem se vůbec nezastavil a jezdil pořád nahoru a dolů. Řekl bych, že jsem dal snad kolem 30ti jízd, možná i víc a ani nevím, čím to bylo, ale stále mě to bavilo. Zrovna taky na kopci probíhal kemp pod vedením Leadera, Kenzla, Netra a Tomka, tak jsem se s klukama alespoň po dlouhé době pozdravil a koukl, jak po ježdění dávají pekla do foampitu. Cestou domů jsem ještě koukl na nový dirty v Brně Bystrci a to byla parádní tečka za skvělým dnem. Jak ale nejsem zvyklý poslední dobou moc skákat, byl jsem z větších skoků lehce rozlazen, ale nakonec jsem si skákání řádně užil a po celodenním ježdění odjížděl směr Olomóc.

Pomalu ale jistě se rýsuje i video z posledních dnů, takže někdy po světovým poháru v Itálii by snad mohlo být něco menšího hotové.

Kamil Tatarkovič
Scott FDF Team

Kamil Tatarkovič používá Kenda, KMC a Fox od CYKLOŠVEC s.r.o.

Comments are closed.