Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Týmy & závodníci, Závody

Hampl nejlepší na Bíteši i v Polsku

Submitted by on Úterý, 8 Duben 2014No Comment
Hampl nejlepší na Bíteši i v Polsku

Petr Hampl byl nejlepším z Favoritu Brno v obou víkendových závodech, kde jsme startovali. Na domácí klasice Brno-Velká Bíteš-Brno skončil osmý absolutně a druhý v kategorii U23, v neděli na polském poháru v Sobotce své umístění zopakoval.

Na start Bíteše jsme nastoupili v kompletním složení: Turek, Hampl, Chlupáč, Neuman, Sekanina, Kukrle, Schlegel a junior Gruber. „Bohužel musel ze závodu asi už po třiceti kilometrech kvůli střevním potížím odstoupit Schlegel a v neděli nestartoval vůbec,“ informoval trenér František Trkal.

Výsledkově mu na Bíteši jeho svěřenci radost udělali, ovšem jinak spokojen vůbec nebyl. „Bedna v kategorii U23 je super, i osmé místo celkově v té konkurenci, která se na startu sešla. Absolutně jsem však nebyl spokojen s týmovým pojetím. Neměli jsme zastoupení v únicích, prostě jsme tahali za kratší konec,“ přiznal František Trkal. „Hned druhý den před závody v Polsku jsme si to na poradě vyříkali a přineslo to efekt,“ těšilo trenéra.

V neděli to na zahajovacím závodě Polského poháru v Sobotce bylo ze strany Favoritu jako den a noc. „Tam už kluci jeli přesně podle mých představ. Klobouk dolů před všemi. Byli aktivní, dokázali jsme reagovat na vývoj závodu. Vystoupení týmu se nedalo srovnat se sobotou. Přál bych si, abychom takhle závodili celou sezónu,“ dodal František Trkal.

Výsledky – Brno-Velká Bíteš-Brno: 1. Tratnik (Slovin.) 3:06:35, 2. Sisr, 3. Kadlec (oba Dukla Praha), … 8. Hampl, 27. Turek, 36. Chlupáč, 60. Kukrle, 67. Sekanina, 87. Neuman, 99. Gruber (všichni Favorit Brno).

Sobotka: 1. Paterski, 2. Matysiak, 3. Franczek (vš. Pol.), … 8. Hampl, 18. Kukrle, 21. Turek, 33. Sekanina, 37. Chlupáč, 50. Neuman (všichni Favorit Brno).

Comments are closed.