Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Závody

Finále GO! Českého poháru na Strahově vyhrál Martin Hunal

Submitted by on Úterý, 24 Září 2013No Comment
Finále GO! Českého poháru na Strahově vyhrál Martin Hunal

Vítězem závěrečného závodu seriálu GO! Českého poháru v silniční cyklistice se stal v Praze na Strahově Martin Hunal ze Sparty Praha, který ve spurtu okruhového závodu zdolal Slovince Andi Bajce a třetí místo obsadil Vojtěch Nipl z Focus Znojmo.
Prvenství v celém seriálu uhájil Milan Kadlec z Dukly Praha, přestože v dnešním závodu nestartoval, stejně jako celkově druhý jeho týmový kolega Alois Kaňkovský. O bronzový stupeň přišel dosud třetí Tomáš Bucháček (Bauknecht Author), který také na startu chyběl a dostal se před něj dnešní vítěz Hunal.
V polovině závody ujela šestice jezdců, získala náskok, který poté uhájila dobrou spoluprací, když nejaktivnější z ní byl Hunal, až do cíle. V posledním okruhu ze skupiny nejlepších navíc ujel Hunal s Bajcem a ve spurtu kraloval český jezdec. Hunal si tím alespoň částečně spravil náladu za smůlu ze sobotního závodu Tour Bohemia, když byl ve vedoucí skupině, ale defekt tři kilometry před cílem jej připravil o možnost bojovat o prvenství. „Je to opravdu ta nejlepší náplast na sobotní smůlu. Jelo se mi velmi dobře, skupina spolupracovala a ve spurtu jsem si věřil. Takový závěr je podle mého gusta,“ říkal těsně po dojezdu vítězný jezdec Sparta Praha.

Výsledky:

1. Hunal (Sparta Praha) 1:37:32, 2. Bajc (Slovin.) stejný čas, 3. Nipl (Focus Znojmo) +5, 4. Valeš (SKC Tufo Prostějov) +5, 5. Borisavljevič (Srb.) +5, 6. Kozubek (Bauknecht Author) +9, 7. Paďour (Bauknecht Author) +54, 8. Skála (ČEZ Cyklo team Tábor) +1:21, 9. Bambula (ČEZ Cyklo Team Tábor) +1:21, 10. Kalojíros (Bauknecht Author) +1:21.

Konečné pořadí Českého poháru (po 8 závodech):

1. Kadlec 203 b., 2. Kaňkovský (oba Dukla Praha) 193, 3. Hunal 177, 4. Bucháček (Bauknecht-Author) 132, 5. Hampl (Favorit Brno) 129, 6. Hebík (CK Příbram) 104.
Týmy: 1. Bauknecht-Author 2076, 2. Dukla Praha 1902, 3. Favorit Brno 1847.

Comments are closed.