Home » Pozvánky k závodění

Výbušná terénní směs – Krakatit Dobříš

Submitted by on Středa, 23 Červen 2010No Comment
Výbušná terénní směs – Krakatit Dobříš

Město Dobříš v podhůří Brdské vrchoviny premiérově přivítá závod Českého poháru v maratonu horských kol. Příznivci tohoto sportu se sem sjedou 7. srpna 2010 v rámci Trek MTB maratonu Krakatit, a to již popáté. I letos čekají na účastníky osvědčené jezdivé tratě dlouhé 85 a 53 kilometrů v atraktivním prostředí brdských lesů. Přesto však pořadatelé hlásí zajímavou novinku: Trek MTB maraton Krakatit se totiž stal součástí Českého poháru v maratonu horských kol, pomyslné první ligy horské cyklistiky.

Zařazení závodu do Českého poháru je vždy oceněním pořadatelských kvalit a také příslibem vysoké sportovní úrovně podniku. I díky tomu, že nekoliduje s jinými většími závody, přiláká Krakatit patrně nejlepší české bikemaratonce. „Starý dobrý Krakatit se ale jinak nemění – zachovává si svou atmosféru i parametry tratí a amatérští závodníci tak nemusejí mít obavy,“ uklidnil za pořadatele Tomáš Tvrz.

Pohárová trať disponuje na 85 kilometrech převýšením o hodnotě 2100 metrů. Z tohoto pohledu najdete v České republice i náročnější závody, ale členitá trať v pěkném prostředí nabízí prakticky všechny typy povrchů – široké lesní cesty, stezky mezi kořeny a kameny, technické výjezdy i sjezdy a jen nutné minimum asfaltových úseků. To činí Krakatit výjimečným a zajímavým. Kratší varianta závodu, která se tradičně těší velké oblibě účastníků, pak nabízí 53 kilometrů a 1150 metrů převýšení.

Na své si v Dobříši přijdou i vyznavači fenoménu singlespeedů, čili kol s jediným pevným převodem – ve spolupráci s Petrem Kubou a Cory Bensonem, předními propagátory této svébytné cyklistické disciplíny, bude na krátké trase vyhlášena speciální kategorie Park Tool Single Speed.

Trek MTB maraton Krakatit je kromě výše zmíněného Českého poháru v bikemaratonu součástí dalších seriálů – regionálního Brdman Adventure i celostátních iVelo Bike Marathon Série, Galaxy série či Cykloservis Maratonec roku. Navíc, jak už je zvykem, bude v rámci kratší trasy závodu vypsáno také mistrovství České republiky firemních týmů.

Protože se Krakatit koná uprostřed letních prázdnin, je myšleno i na ratolesti závodících rodičů. I malí cyklisté všech kategorií si budou moci zadovádět v sedlech svých odstrkovadel či kol, a to v rámci dětských závodů. Hostit je bude Anglický park dobříšského zámku a dle Coubertinova hesla bude každý z malých účastníků vítězem – odnese si malou pozornost od firmy Lego, partnera dětských závodů.

Seznámení v poklidném tempu s krátkou tratí dobříšského Krakatitu se koná již tuto neděli, 27. června se startem v 11 hodin od sportovní haly v ulici V Lipkách, kde v sprnu bude místo startu a cíle závodu.

Trek MTB maraton Krakatit

Datum: sobota 7. srpna 2010
Start a cíl: sportovní areál V Lipkách, Dobříš<

Trasy:
trasa A – dlouhá: 85 km, převýšení 2100 m
trasa B – krátká: 53 km, převýšení 1150 m

Trasy závodu vedou z 80 % po lesních a polních cestách brdského přírodního parku Hřebeny, 10% „single-trek“, 10% asfalt. Krátká trasa je svou náročností koncipována pro závodníky všech výkonnostních kategorií. Dlouhá trasa je určena pro závodníky s dobrou vytrvalostní i technickou průpravou.

Časy startů:
trasa A – dlouhá v 10:30
trasa B – krátká v 11:15
Lego dětský závod v 11:35

Pořadatel: MTBike o.s., Laudova 1014/15, Praha 6, 163 00

Web: www.mtbike.cz

Comments are closed.