Home » MTB, Závody

Cyklokrosaři vládli Pálavě

Submitted by on Pondělí, 23 Srpen 2010No Comment
Cyklokrosaři vládli Pálavě

V sobotu 21.8.2010 měl 3. ročník Pálavského krpálu premiéru v Mikulově. Závodilo více než 450 závodníků z celé ČR i z Rakouska. Radomír Šimůnek zvítězil na krátké trati, Zdeněk Mlynář obhájil vítězství na dlouhé trati Pálavského krpálu 2010. Trať závodu vedla z mikulovského amfiteátru přes centrum města směrem k rakouským hranicím a pak následoval okruh vinicemi, polními cestami, podmanivým okolím rakouských příhraničních vesniček. Autorem trasy je Milan Bachman, který prostředí jižní Moravy dokonale zná.

„Měl jsem opravdu hodně těžký týden, na kole jsem neseděl od chvíle, kdy jsem se dozvěděl, že táta umřel, tedy 12 dní. Proto jsem se do Mikulova moc těšil, je tu se mnou i máma a jsme tady v krásném prostředí jižní Moravy moc rádi, můžeme na chvilku zapomenout na naši bolest.“,řekl Radek Šimůnek před startem. I z tohoto důvodu jel s Martinem Bínou, dalším špičkovým cyklokrosovým reprezentantem raději krátkou trať.

„Když jsem viděl, jakou rychlostí se řítí Radek Šimůnek z prudkého kopce z Kozího hrádku do cíle, tak jsem se modlil zbytek závodu, aby ostatní jeli opatrněji“, řekl jeden z organizátorů Zdeněk Janeček a dodal. „Jsme ovšem tady v Mikulově moc rádi, prostor amfiteátru je téměř ideální, jediné, co tady chybí jsou sprchy pro závodníky, to musíme případně do dalšího ročníků vyřešil nějakými mobilními zařízeními.  Jinak ale vše ostatní je perfektní, moc děkujeme městu Mikulov a hlavně panu starostovi Rostislavovi Koštialovi, který nám ve všem vycházel vstříc“.

Závod na 36 km měli pod kontrolou oba cyklokrosoví reprezentanti, jeli takticky, neustále byli na  špici, ale neměli zájem ujet, spíše se vezli ve vedoucí skupině. V cíli se mezi Radka Šimůnka a Martina Bínu vklínil Jaroslav Sláma z Křižanova.

Loňský vítěz Zdeněk Mlynář měl opravdovou formu. V delším závodě na 62 km neustále zvyšoval náskok a v cíli měl přes 3 minuty na druhého v pořadí  Petra Štastného. Obdivuhodné je, že Zdeněk Mlynář jel vyšší průměrnou rychlostí než vítěz na krátké trati!

Mezi ženami na 62 km vyhrála Michaela Picková /SODAFRESH BIKE RACING TEAM/ před Janou Matláškovou /Galaxy CykloŠvec/, která vyhrála v kategorii žen nad 35 let. Na kratší trase 36 km zvítězila mezi ženami Petra Konigsmarková /GS Jistebnice/

Kompletní výsledky jsou k dispozici na www.galaxy-serie.cz

Akční fotodokumentaci Matina Haleše naleznete zde: http://www.martinhales.com/gallery/palavsky_krpal_8_2010/index.html

Galaxy série 2010 pokračuje těmito závody:
28.8. AVG Náměšťský maraton – Náměšť nad Oslavou
18.9. Galaxy Kenda Soběslavský maraton
25.9. Galaxy Catlike Zručský maraton – Kácov

www.galaxy-serie.cz

Comments are closed.