Home » Trénink, Týmy & závodníci, Za jízdy

Filip Endler má za sebou první letošní soustředění na Mallorce

Submitted by on Úterý, 24 Leden 2012No Comment
Filip Endler má za sebou první letošní soustředění na Mallorce

Krajina pokrytá popraškem sněhu, na silnicích směs tajícího ledu se solí a na teploměru něco málo nad nulou. Přesně takový obraz mě zastihl po návratu domů z Mallorky. A musím říci, že to pro mě byl pohled celkem smutný. Posledních čtrnáct dní jsem si zvykl na průměrných šestnáct stupňů, slunečné počasí a suché silnice, na kterých byl minimální provoz. Návrat do reality je to krutý :-)

Mallorka. Každý si pod tím představí válení se u moře a celodenní vyhřívání se na sluníčku. Ale věřte, že pro mě to žádná dovolená nebyla. Každý den jsem vstával okolo půl osmé a začal mi tak dennodenní stereotyp: snídaně, kolo, večeře a spánek. Průměrně jsem každý den seděl na kole pět hodin, což se mi tady v Čechách v zimě těžko stane. Přeci jen nepříznivé deštivé počasí a chození do práce nelze tak lehko skloubit s pětihodinovým tréninkem. Na to je ten den až moc krátký.

A jak tedy vypadalo moje trénování? Celé soustředění bylo zaměřeno především na objem, tedy najet co nejvíce kilometrů bez náznaku intenzity. Bohužel mě hned po prvních dnech, kdy jsem najel okolo osmi set kilometrů a tělo nebylo zvyklé na takovou zátěž, začalo lehce píchat v koleni. Ale díky Jakubově pomoci, jeho zázračné masti :-) a dni odpočinku jsem mohl hned druhý den naskočit na kolo a zase se naplno připravovat.

První tréninky, zaměřené na rovinu, jsme v druhé polovině pobytu vyměnili za zvlněný terén a kopce. Cítil jsem, že si tělo pomalu na zátěž zvyká a že nohy mám čím dál tím silnější. S navyšujícími se kilometry na mém tachometru jsem se cítil čím dál tím lépe. Měl jsem ze sebe dobrý pocit, ale je potřeba si uvědomit, že ač to člověka svádí jezdit rychlejším tempem, je teprve leden a není kam spěchat.

Celkově jsem za těch čtrnáct dní ujel přes 2300 kilometrů, což je stejně, jako bych se na Mallorku vydal z domova na kole.
Teď si v České republice odbudu pár dní v tomhle deštivém počasí a začátkem února se opět vrátím do cyklistického ráje.

Tentokrát však bude můj trénink zaměřen především na objemovou silovou vytrvalost. A to teprve bude záhul.

Comments are closed.