Home » Cyklokros, Týmy & závodníci, Za jízdy, Závody

Cyklokros v Lucembursku 2.Petruš, 3. Nipl, 5.Paprstka

Submitted by on Středa, 28 Prosinec 2011No Comment
Cyklokros v Lucembursku 2.Petruš, 3. Nipl, 5.Paprstka

Ani období Vánoc nezastavilo cyklokrosové závody. Na Štěpána, v pondělí 26. prosince, se ve světě dařilo českým cyklokrosařům. V Lucembursku v závodě Grand Prix DAF Grand Garage Engel se z českých jezdců nejvíce dařilo Lubomíru Petrušovi /KC Hlinsko/, který dojel v kategorii muži elite druhý a  třetí místo získal teprve osmnáctiletý Vojtěch Nipl /Stadion Louny/.
V městě Differdange dojel dvacetiletý závodník jezdec kolínské stáje Remerx Tomáš Paprstka na pátém místě a a Radek Polnický /JIRAPO – GIANT/devátý ze šestačtyřiceti startujících.

Tomáš Paprstka - ilustrační foto (Remerx)Tomáš Paprstka

Úspěch zaznamenal i biker Filip Eberl, který si cyklokrosem krátí čekání na sezonu horských kol. Třicetiletý jezdec kolínského týmu Remerx dojel v mezinárodním závodě ve švýcarském Dagmersellenu (26.12., C2) do cíle na jednadvacátém místě. Z českých účastníků šampionátu byl přitom biker Eberl ze všech nejrychlejší.

Vyhrál Francouz Francis Mourey za ním dojel exmistr světa v horských kolech Ralf Naef a jeho krajan Pirmin Lang /oba Švýcarsko/. Michael Boroš dojel 26. a a Jakub Skála 28. /oba Cykloteam Tábor/

Světový cyklokros bude i po Novém roce pokračovat nabitým programem až do února. Český cyklokros završí 8. ledna 2012 mistrovství republiky v Uničově.

Comments are closed.