Home » Blogy závodníků, MTB, Týmy & závodníci, Za jízdy, Závody

Jakub Říha (Galaxy CykloŠvec) 6. ve finále světového poháru ve fourcrossu Val di Sole

Submitted by on Středa, 24 Srpen 2011No Comment
Jakub Říha (Galaxy CykloŠvec) 6. ve finále světového poháru ve fourcrossu Val di Sole

Letošní finále světového poháru v italském Val di Sole bylo neskutečným zážitkem.  Nádherné počasí, dráha obklopená diváky a neuvěřitelně vyrovnané startovní pole.

Jakub poprvé startoval v pozici NCh – úřadující mistr republiky a závod si maximálně užíval. Bez zaváhání prošel, až do semifinále kde se střetl s Alvarezem (mistr světa právě z Val di Sole 2008), Gravesem a Fischbachem . Po neskutečném boji od první do poslední zatáčky obsadil 3. místo za Gravesem a Fischbachem , Alvarez dojel čtvrtý.

V malém finále vyjel Jakub z první zatáčky na vedoucí pozici před Alvarezem, ale Alvarez prokázal dokonalou znalost dráhy a zaútočil na Jakuba ve spodní části tratě. Jakub se, ale nevzdal a pokusil se Alvareze ještě předjet. Bohužel cílem projel na druhém místě.

Celkové 6.místo je velmi dobrá tečka za letošním světovým pohárem a velkým příslibem pro mistrovství světa které se koná za čtrnáct dní ve Švýcarském Champery.

Jakub ve svých 19 letech stále sbírá zkušenosti a proto je každý podobný úspěch velkou motivací a hnacím motorem jeho talentu.

Jakub Říha (Galaxy CykloŠvec) používá vidlice Fox a RSP maziva a masážní prostředky.

Comments are closed.