Home » Foto, Za jízdy

Švejkova sobota 2025

Submitted by on Čtvrtek, 17 Říjen 20242 Comments
Švejkova sobota 2025

Švejkova sobota – sobota 30. srpna 2025 

Letos se uskutečnil turistický pochod a cyklovyjížďka pod názvem Švejkova neděle v neděli 1. září 2024. Jsme rádi, že jsme mohli uvítat na 500 spokojených účastníků ze všech koutů republiky. Přijeli také turisté z Polska, Německa a Rakouska. Mnozí z nich upozornili, že obdobné akce probíhají zpravidla v sobotu. Sobotní termín vyhovuje také více podnikatelům, kteří zajišťují občerstvení na trasách a také organizátorům a aktivistům, jejichž zapojení bývá nezbytné k bezproblémovému průběhu. Mnohé se osvědčilo, byly také připomínky. Na ty reagujeme  například nasměrováním části tras na další  místa, která jsou spojena se Švejkovou anabází v severním Písecku.

Start a cíl bude opět v prodejně CYKLOŠVEC Písek, U Hřebčince 2509, která bude otevřena v sobotu  od 8 do 17 hod.

Zde  bude opět  i testování kol a elektrokol.

Pořadatel Švejkovy soboty: 1. ETALON, z. s. Písek a CYKLOŠVEC Písek

Prezentace a průběžný start: CYKLOŠVEC Písek, U Hřebčince 2509 od 8 do 14 hod.

Cíl: CYKLOŠVEC Písek, U Hřebčince 2509 do 19 hodin

Pro účastníky bude  připraveno občerstvení , turistické mapy,  dárkové poukazy pro nákup v prodejnách CYKLOŠVEC aj.

A hlavně nejméně 5 atraktivních tras  v délce 12 až 60 km, trasy budou vyznačeny v okolí města Písek pro pěší i cyklisty, rodiče s kočárky i vyznavače severské chůze NORDIC WALKING.

U prezentace budou k dispozici účastnické listy s mapou a podrobným popisem tratí  včetně označení vzdáleností a QR kódu.

Na trasách budou tzv. RAZÍTKOVÁ MÍSTA k potvrzení účastnických listů. Všechny trasy upozorní na Národní kulturní památky v Písku, Kamenný most a Zemský hřebčinec. Nebude opomenut ani přírodní park Písecké hory. V sobotu  bude možnost vrátit se do Písku vlakem, a to jak z Putimi, tak také z Ražic, případně i z Vráže, či Čížové. Další údaje, včetně podrobných informací o trasách, doplňkovém programu a podpoře naleznete postupně na www.cyklosvec.cz/svejkova-sobota  a také v Písku 30.8.2025 při prezentaci.

 

2 Comments »

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.