Home » Foto, Trénink, Týmy & závodníci, Za jízdy

Karel Vacek dokončil přípravu, sezóna 2018 začíná

Submitted by on Úterý, 13 Březen 2018No Comment
Karel Vacek dokončil přípravu, sezóna 2018 začíná

Karel Vacek zahájí závodní sezónu už v neděli 18. března. Po dlouhém a pestrém zimním tréninku je připraven na druhou sezónu v kategorii juniorů. Český reprezentant a závodník italského celku Fratelli Giorgi zahájil zimní přípravu na další sezónu v listopadu. Po prvním soustředění ve Španělsku, se zaměřil na trénink na lyžích. V prosinci a lednu na běžeckých tratích rozvíjel vytrvalost, kapacitu plic a zpevňoval střed těla. Už koncem ledna se vrátil do sedla kola ve španělském Calpe, oblíbeném středisku zimních cyklistických kempů. Změnou v přípravě je zařazení únorového soustředění v Kalifornii. V městečku Calabasas, nedaleko Las Angeles, strávil třináct dní. ,,Bylo to hodně kopcovité, intenzivní soustředění v dobrém počasí. Rozhodně jsem si tam zvedl svůj standard v kopcích, ale i na rovině.“ Po návratu do Evropy bylo počasí mnohem horší, dokonce i v italském Bergamu ležel sníh a Vacek byl nucen trénovat převážně doma na trenažéru. Předsezónní příprava vyvrcholila na týmovém soustředění celku Fratelli Giorgi na Sardinii. Od nedělního italského regionálního závodu už sezóna pojede naplno až do října. Každý víkend si závodníci můžou vybírat z několika závodů v nedalekém okolí v regionech Lombardie a Veneto. ,,Sprinteři jezdí na rovinaté závody, vrchaři zase na ty těžší. Na každém startu je přes 130 závodníků, konkurence je opravdu tvrdá. A to i uvnitř týmu, protože ne na každého se vždy dostane, i když se jezdí tolik závodů. Závodí se od půlky března do října každý víkend. K tomu se přidávají mezinárodní závody, takže závodních dní mám opravdu dost.“, dodává Vacek k závodnímu programu. Jarní část sezony vyvrcholí etapovým Závodem míru. Celá sezóna na podzim náročným Mistrovství světa v Innsbrucku. Mise Innsbruck 2018 započne svou závodní část už tuto neděli.

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.