Home » Foto, Za jízdy, Závody

Závod v Mikulově odstartuje Jan Maxián ze show Tvoje tvář má známý hlas

Submitted by on Čtvrtek, 7 Září 2017No Comment
Závod v Mikulově odstartuje Jan Maxián ze show Tvoje tvář má známý hlas

V sobotu 16. září se uskuteční poslední závod seriálu Nova Cup, který láká nadšence všech věkových kategorií do proslulého vinařského města Mikulov.

Již druhým rokem se peloton cyklistů sejde krátce po poledni na mikulovském náměstí, aby se společně vydali vstříc zážitkům. Závodníkům se před startem dostane povzbuzení od hudebníka a herce Jana Maxiána, účastníka aktuální řady televizní show Tvoje tvář má známý hlas. A právě tato hvězda odstartuje cyklistický peloton do moravských vinic.

Závodníci mají na výběr ze dvou tras křižujících polními cestami a úzkými pěšinami krajinu Pálavy. Nova jízda o délce 20 kilometrů vede členitým terénem s malebnými výhledy na okolní krajinu do Perné a přes Klentnici. Je koncipovaná tak, aby ji bez obtíží zvládli nejen rodiče s dětmi nebo koloběžkáři, ale i handicapovaní, pro něž je vypsána speciální kategorie. Delší a náročnější trať, Aria Pura, vede k nádrži Nové Mlýny, přes Bulhary a Sedlec zpět do Mikulova. Tachometr v cíli se zastaví na 45 kilometrech.

Součástí programu jsou již tradičně dětské závody se zázemím v amfiteátru pod Turoldem.

Zajímavým zpestřením bude průjezd Vinařstvím pod Hradem v obci Klentnice. Zde bude připravená občerstvovací stanice a závodníci uvidí uprostřed vinohradů dřevěné sudy, které nabízejí netradiční ubytování.

Cíl obou tras je v Mikulově v amfiteátru pod Turoldem, tam bude na jezdce čekat občerstvení. Svoji regeneraci může každý podpořit nápojem z havlíčkobrodského pivovaru Rebel.

Pro tři nejrychlejší v každé kategorii jsou připraveny hodnotné ceny, sportovní kosmetika metaXtren, dárkové balení havlíčkobrodského piva Rebel, velopláště značky Mitas, doplňky bytové kosmetiky Aria Pura, hodinky od 4PM.cz nebo sportovní kamery a elektronika NiceBoy. První žena a muž na Nova jízdě si odnesou dárkový poukaz pro 2 osoby na 2 noci s polopenzí do Hotelu Alpenhof, či do Hotelu Aquapark Špindlerův Mlýn.

Závod v Mikulově má ale také charitativní část. Nadace Nova zde vybranému handicapovanému daruje nový multifunkční sportovní kočárek od firmy Volter.

Jednou z nejvýznamnějších akcí v Mikulově je Pálavské vinobraní, to probíhá již tento víkend. Může být pro všechny možné účastníky Nova Cupu možností seznámit se s moravským folklórem a pochutnat si na burčáku, ale hlavně si zblízka prohlédnout místa, kde se o týden později bude závodit. Další významnou akcí je ve dnech 11. – 19. listopadu Svatomartinský Mikulov 2017. Návštěvníci se již teď mohou těšit na ochutnávky svatomartinských a mladých vín, regionální speciality i bohatý kulturní program

Závod Nova Cup Mikulov se uskuteční pod záštitou JUDr. Bohumila Šimka, hejtmana Jihomoravského kraje, a pod záštitou starosty města Mikulova Rostislava Koštiala.

Přihlásit na závod je možné zde.

Comments are closed.