Home » Trénink, Týmy & závodníci, Za jízdy

Příprava na sezónu je v plném proudu

Submitted by on Pátek, 8 Leden 2016No Comment
Příprava na sezónu je v plném proudu

Silniční tým Favoritu Brno U23 už naplno trénuje na sezónu 2016. Přes Vánoce měli závodníci volnější režim, ovšem ihned po svátcích se opět vrátili do plného tréninku.

„Zatím probíhá příprava v domácích podmínkách. Kluci jezdili na horském kole, chodili do posilovny, plavat, došlo i na běh a turistiku. Prostě všeobecná, ale pestrá příprava směřovaná k silové vytrvalosti,“ prozradil trenér František Trkal.

Týmu se bohužel nevyhnuly zdravotní problémy: Jan Urbášek si při běžeckém tréninku zlomil kotník. „Na měsíc je mimo hru, ale věřím, že léčba proběhne bez komplikací a všechno dožene. Ve druhé půlce ledna už by měl naskočit do tréninkového procesu,“ informoval trenér.

Další z jeho svěřenců, Radovan Doležel, trénoval v dalekém Mexiku. „Má tam sestru a byl tam přes měsíc. Trénoval ve výborných klimatických podmínkách,“ řekl František Trkal.

Nyní se závodníci Favoritu chystají v domácích podmínkách. „Příští týden nás čekají zátěžové testy u doktora Pozdíška v Mohelnici, aby nám ukázaly, jak na tom jsme a na čem je u každého třeba zapracovat. A 24. ledna odjíždíme na soustředění do Krkonoš, kde budeme nabírat kondici hlavně na běžkách,“ prozradil trenér.

Po návratu z hor už přijde ke slovu kolo. Část týmu se bude připravovat doma, někteří závodníci vyrazí začátkem února individuálně na Mallorku nebo do Chorvatska. „Na tradiční dvoutýdenní tréninkový kemp do Chorvatska pak odjedeme v kompletním složení 27. února.“

TZ Favorit Brno

Comments are closed.