Home » Technika & Recenze, Tip týdne

PŘILBA CATLIKE VACUUM

Submitted by on Pondělí, 4 Srpen 2014No Comment
PŘILBA CATLIKE VACUUM

Cyklistika neznamená vždy jet co možná nejrychleji. Přilba Catlike Vacuum byla pečlivě designována tak, aby otvory odváděly horký vzduch pryč i při nižších rychlostech. Při tvorbě helmy byl důraz kladen zejména na to, aby bylo zajištěno, že velké centrální otvory přilby a mnoho postranních kanálů pomáhalo obnově vzduchu, který proudí mezi hlavou jezdce a samotnou přilbou, při zajištění maximálního možného ochlazení hlavy jezdce v jakékoli rychlosti.

Catlike Vakuum je také vybavena nově vyvinutým a patentovaným Air Tube Systémem; revoluční vnitřní dutou sítí, která posiluje strukturu přilby, přidávající na bezpečnosti při zachování nízké hmotnosti. Air Tube Systém zaručuje, že síla nárazu bude odkloněna od hlavy jezdce. Vakuum je přilba vhodná pro každou příležitost s vlastnostmi a technologiemi nejvyšších Catlike modelů.

Použité technologie: IN MOLD-Proces, při kterém je tvrdá vnější skořepina pevně spojena s vnitřní polystyrénovou pěnou v jeden nedělitelný celek, zvyšuje odolnost proti nárazům a zlepšuje rozložení energie nárazu

MPS-Catlike exkluzivní zadní upínací systém MPS (Multi Poziční Systém) umožňuje nastavení zadní části upínacího systému v různých směrech: nahoru-dolů (dle tvaru hlavy), od sebe-k sobě (dle obvodu hlavy)

DUAL FLOW-Exkluzívní Catlike design – velké přední vstupní vzduchové otvory jsou spojeny s velkými zadními výstupními otvory. To umožňuje konstantní odvětrání přilby tak aby bylo vyloučeno přehřátí. LNP-Low Nape Protection – design založený na specifickém snížení zadní části helmy, které poskytuje lepší ochranu týla. AIR TUBE SYSTEM-Technologie vyvinutá a patentovaná firmou Catlike, kdy vnitřní síť umístěná v jádru přilby posiluje její strukturu, zvyšuje bezpečnost a snižuje hmotnost. Air Tube Systém je tvořený dutými pružnými trubičkami naplněnými vzduchem, které tvoří vnitřní pletivo, působící jako bezpečnostní složka v případě nárazu, zvyšující účinnost absorpce nárazové energie.

Velikosti: SM 50-53cm, 260 g MD 54-58cm, 270 g LG 59-61cm, 280 g 19 větracích otvorů, odnímatelný štítek (dodáván v ceně přilby)

Pohodlné nastavení:

MPS eVo – Multi Poziční Systém eVolution je novým ultralehkým upínacím systémem. Tento systém je tvořen dvěma speciálními postranními ergonomickými křidélky, která umožňují perfektní přizpůsobení helmy obvodu každé hlavy, přičemž poskytují maximální stabilitu. Zadní opora systému MPS eVo spočívá ve dvou bodech, ve kterých se systém dotýká týlu, čímž je přední část hlavy zbavena zbytečného tlaku přilby. Pomocí zadního mikrometrického otočného kolečka lze snadno přizpůsobit přilbu velikosti a tvaru hlavy pomocí pouze jedné ruky.

mpsevo

Padding Outlast® – Technologie, původně vyvinuta pro NASA, využívá materiálů s fázovou změnou (PCM), jež absorbují, uchovávají a následně uvolňují teplo pro optimální tepelný komfort. Tyto materiály jsou použity pro vnitřní vycpávky helmy.

outlast

outlast2

Použité bezpečnostní technologie:

CES – Crash Energy Splitter – tento design je založený na specifickém umístění větracích otvorů tak, aby náraz způsobil více než jednu prasklinu, rozštěpil a absorboval energii bezpečnějším a efektivnějším způsobem. Tato technologie snižuje váhu použitím menšího množství materiálu při dodržení vysokého bezpečnostního standardu. Nikdy předtím nebyl design koncipován s takovým důrazem na bezpečnost.

ces

ces2

ARC – Aramid Roll Cage – přilba má vnitřní konstrukci z aramidových vláken. Tento materiál se používá v kosmonautice a balistice pro svou sílu a pevnost. Aramidová kostra poskytuje vyšší ochranu v případě nárazu tím, že zpevňuje celou konstrukci přilby.

arclogo

arc

Ventilační systém:
Dual Flow – Exkluzivní Catlike design, který umožňuje spojení velkých předních vstupních otvorů se zadními výstupními otvory. Tím je umožněno konstantní odvětrávání přilby tak, aby bylo vyloučeno přehřátí.

dualflowlogo

dualflow

LNP – Low Nape Protection – design založený na specifickém snížení zadní části helmy,které poskytuje lepší ochranu týlu.

lnp

Doplňky (nejsou součástí baleni):
Kryt helmy proti dešti
Vycpávky (5 barev)
Obal na přilbu
Síťka proti hmyzu
Cena 2490 Kč
Info: zde

Comments are closed.