Home » Nezařazené

Nejdříve na kolech, pak v sedlech koní

Submitted by on Úterý, 31 Srpen 2010No Comment
Nejdříve na kolech, pak v sedlech koní

V krásném prostředí Hřebčína Favory mezi Konopištěm a Prahou se v neděli 5. září znovu sejdou účastníci seriálu cyklistických závodů CHANCE UNILEVER Cyklomaratontour 2010. Již potřetí se v centrum závodů horských kol promění tento víkend barokní statek Benice, sídlo Hřebčína Favory. Ten leží na samotě uprostřed lesů a rozlehlých luk, tedy v krajině ideální jak pro chov koní, tak pro jízdu na kole. Dříve se zde rozléhalo panství arcivévody Františka Ferdinanda d´Este, 5. září však toto území ovládnou účastníci závodu Unilever Okoloprahy.

Z určitého úhlu pohledu je název jedenáctého závodu Cyklomaratontour 2010 poněkud zavádějící, neboť místo startu a cíle Unilever Okoloprahy je vzdáleno desítky kilometrů od centra hlavního města naší republiky. Na druhou stranu ale účastníci závodu jistě rádi odpustí. Pojede se totiž v malebném prostředí zvlněné krajiny na západ od Benešova s výhledy na Konopiště.

Dopolední závody dětských kategorií na 500 až 4000 metrů (dle věku) POMPO TYGŘÍKŮV POHÁR vystřídají před polednem účastníci hlavního závodu, které čeká jednapadesát kilometrů dlouhá trasa. Deset minut po nich, tedy v 11.40 se na trať vydají i účastníci pětadvacetikilometrové trasy. Tratě závodu využívají povětšinou lesních a polních cest.

Účastníci Unilever Okoloprahy se z hřebčína vypraví do lesů nad Soběšovicemi k vrcholu Háj ( 496 m n. m.) a odtud do Černíkovic a pod úpatím Neštětické hory dále směrem ke Konopišti. Trasa zde objíždí místní rybník a povede závodníky severozápadně k Týnci nad Sázavou, kde se cyklisté nejvíce přiblíží nedalekému okraji Prahy. Zvlněnou krajinou se ale jejich cesta už bude stáčet k cíli, který je opět v Hřebčíně Favory.

Děti i dospělí závodníci mohou po závodě vyměnit sedla bicyklů za sedla elegantních starokladrubských koní, kteří jsou v hřebčíně doma. Děti se zase budou moci projet na ponících, oslících nebo si prohlédnout další místní zvířátka.

Přijeďte si pro nevšední, nejen cyklistické, zážitky!

Časový program Unilever Okoloprahy
8:00 – 10:30     Registrace a prezentace závodníků
8:00 – 9:45       Registrace a prezentace dětí
10:00                 Starty Dětských závodů
10:45 – 11:20  Řazení na start (prvních 50 míst koridor)
11:20 – 11:25  Rozprava k závodu
11:30                 Start 51 km
11:40                 Start 25 km
15:30 – 16:00 Vyhlášení
16:00 – 16:15  BOHATÁ TOMBOLA

Nejrychlejší cesta do areálu Hřebčína Favory je přes Benešov a okolo zámku Konopiště dál na Václavice a Chrášťany do Benic.

Více informací a přihlášku naleznete na stránkách www.cyklomaratontour.cz

Comments are closed.