Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Týmy & závodníci, Závody

V jižních Čechách z Favoritu Brno nejlepší Chlupáč

Submitted by on Sobota, 15 Září 2012No Comment
V jižních Čechách z Favoritu Brno nejlepší Chlupáč

Dominik Chlupáč byl nejlepším z cyklistů Favoritu Brno na premiérovém ročníku etapového závodu Okolo jižních Čech. V kategorii U23 skončil na patnáctém místě, mezi českými závodníky byl druhý. Celkově skončil v nabité konkurenci devětatřicátý.

„Dominik předvedl solidní výkon. Šlo o náročný závod se skvělou konkurencí. Škoda, že v jedné etapě ztratil 26 vteřin, což ho poslalo až do čtvrté desítky, protože odstupy byly minimální. Vždyť na celkového vítěze ztratil pouze minutu a dvacet sedm vteřin,“ sdělil trenér Favoritu František Trkal.

Prvního ročníku závodu zapsaného v kategorii 2.2. UCI se zúčastnilo celkem 22 týmů, z toho šest českých. Na startu se sešlo 127 lidí. „Pro naše kluky to byla velmi dobrá zkušenost v tak kvalitním pelotonu. Jsem opravdu rád, že se Favorit na tento závod dostal. Byl opravdu velmi dobrý, rychlostní průměry se pohybovaly kolem 43 kilometrů v hodině ve zvlněném terénu, což hovoří za vše,“ řekl František Trkal.

Favorit startoval v pětici Chlupáč, Ehrenberger, Turek, Hampl a Zimovčák. „Kromě Chlupáče bych chtěl pochválit i některé další kluky. Dobře zajel Dan Turek. Škoda, že ve druhé etapě zůstal trochu vzadu a chytil minutu. Byla to jeho jediná krize v závodě, jinak dojížděl v první skupině. Standardní výkon předvedl i Kuba Ehrenberger. Ukázal tradičně dobrý pohyb v balíku a nebýt krize v poslední etapě, skončil daleko výš. Od Petra Hampla jsem čekal trošičku víc, ve dvou etapách mu něco chybělo, ale v té poslední už zase předvedl výkon, na který jsme od něj zvyklí. Honza Zimovčák vzdal ve druhé etapě,“ rozebral výkon dalších svých svěřenců František Trkal.

„Ještě bych rád vyzdvihl naše osmé místo z dvaadvaceti mančaftů, což je v nabité konkurenci velký úspěch. Z celkového pohledu to byl pro Favorit velký přínos,“ dodal trenér.

V sobotu odjíždějí závodníci Favoritu Daniel Turek a Michal Schlegel v doprovodu Františka Trkala na mistrovství světa do Nizozemska, kde v pondělí jedou časovku.

Výsledky: 1. Hochmann (ČR/Dukla Praha) 9:27:02, 2. Polanc (Slovin.) +3, 3. Hoem (Nor.) +7, … 39. Chlupáč (15. v U23), 45. Turek (16. v U23), 52. Ehrenberger, 57. Hampl, Zimovčák (všichni Favorit Brno) nedokončil.

Comments are closed.