Home » Aktuální téma, MTB, Závody

Olympijský závod cross-country žen 1. Julie Bressetová, 14. Kateřina Nash

Submitted by on Neděle, 12 Srpen 2012No Comment
Olympijský závod cross-country žen 1. Julie Bressetová, 14. Kateřina Nash

Francouzka Julie Bressetová vítězka letošního Světového poháru v Novém Městě na Moravě se stala olympijskou vítězkou v Londýně. Na druhém a třetím místě dojela Němka Sabine Spitzová a Američanka Georgia Gouldová. Česká reprezentantka Kateřina Nash dojela čtrnáctá se ztrátou pěti minut a třiceti vteřin.

Julie Bressetová získala  desáté francouzské zlato na londýnské olympiádě.

Kateřina Nash byla ještě ve čtvrtině závodu na páté pozici, ale pak už ztrácela. „Dala jsem tomu všechno a jela jsem to svoje. Jenže to bohužel na nejlepší nestačilo,“ řekla v cíli. Kateřina o pět míst vylepšila umístění z Atlanty, kde startovala už v roce 1996. Třetí žena celkového pořadí Světového poháru bohužel na olympiádě neuspěla. Neuspěla ani vítězka letošního Světového poháru Kanaďanka Catharine Pendrelová, která dojela na deváté pozici.

Bressetová měla v cíli  na Spitzovou náskok přes jednu minutu. Sabine Spitzová, obhájkyně zlata z Pekingu a týmová kolegyně Terezy Huříkové, která se letos nenominovala stříbrem zkompletovala svoji medailovou olympijskou sbírku v níž má i bronz z Atén.

Výsledky:

1. Julie Bressetová (Fr.) 1:30:52
2. Sabine Spitzová (Něm.) +1:02
3. Georgia Gouldová (USA) +1:08
4. Irina Kalentěva (Rus.) +1:41
5. Esther Sussová (Švýc.) +1:54
14. Kateřina Nash (ČR) +5:30

Comments are closed.