Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Závody

Tomáš Okrouhlický obsadil 2. místo na Oder Rundfahrt ve Franfurtu nad Odrou

Submitted by on Úterý, 3 Červenec 2012No Comment
Tomáš Okrouhlický obsadil 2. místo na Oder Rundfahrt ve Franfurtu nad Odrou

Od. 29.6. – 1.7. 2012 se konal tradiční 4.etapový cyklistický závod.

1. etapa: 70 km na 1.5 km dlouhém kopcovitém okruhu v centru Frankfurtu. V první třetině závodu odjela osmi členná skupina s Václavem Viktorinem  a získala minutový náskok. V polovině závodu zaútočil Tomáš Okrouhlický a dojel si do první skupiny a poté i Ondřej Pávek s Ericem Baumannem/ vítěz

Praha- K.V.-Praha./. 12ti členná skupina vydržela až do cíle s 40 s náskokem na hlavní pole. Zvítězil Nils Plotner Team Raiko Stolting, Tomáš Ökrouhlický na 7. Místě, Ondřej Pávek a Václav Viktorin na 11. a 12. místě. Tomáš Okrouhlický získal body do sprinterské soutěže a bílý trikot v které celkově obsadil 3. místo.

2. etapa 142 km v Oderniederung – rovinatý závod se rozhodoval ve spurtu celého pole. Vyhrál Erik Mohns před Erikem Baumannem. Na 17. místě dojel Athanasios Markos ze Sparty

3. etapa časovka na 20 km. Tomáš Okrouhlický dojel na 2. Místě a ztratil na Plotnera Nielse 10 sekund a posunul se na druhé místo celkového pořadí.

Ondřej Pávek dojel na 13. Místě

4. etapa na 154 km okruhy v Zeisigberg s cílovým 1 km dlouhým 12 % stoupáním po mokrých ,,kočičích hlavách,,.

2 okruhy před cílem odjela dvojice Daniel Vejmelka/ Sparta/ a Kevin Feireisen / Lucembursko/ a získala 1 minutový náskok. Před závěrečným stoupání byla skupina dojeta a zaútočil Tomáš Okrouhlický. V cíli na vrcholu stoupání projel na třetím místě a získal náskok a bonifikaci na žlutý trikot.

Výsledek v cíli zněl. Tomáš Okrouhlický celkově zvítězil o 1sekundu před Nilesem Plotnerem. Po slavnostním vyhlášení podal soupeř protest a rozhodčí změnili pohled, znovu přezkoumali výsledky a došli k závěru, že Nils Plotner vyhrál o 2s a bylo vyžádáno opakování ceremoniálu.:)  Na třetím místě celkově Max Walsleben Team Nutrixxion. – 54 s.

Ondřej Pávek celkově na 9. místě, 21. Václav Viktorin AC SPARTA PRAHA.

V příštím týdnu od středy do neděle startuje AC SPARTA PRAHA  v Polsku Solidanosci zařazené do 1 kat. UCI.

Zdeněk Rubáš

Comments are closed.