Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Týmy & závodníci, Závody

Závod míru nejmladších 2012

Submitted by on Středa, 2 Květen 2012No Comment
Závod míru nejmladších 2012
Dne 4. - 6.5. 2012 se uskuteční Závod míru nejmladších 2012, 36.ročník mezinárodního cyklistického závodu kategorie kadet - GP Matoušek CZ - Czech Blades s.r.o a zároveň tento závod je součástí ČESKÉHO POHÁRU žen a juniorek

Závod míru nejmladších – GP Matoušek má své významné místo jak v našem tak i mezinárodním cyklistickém kalendáři.

Ukazuje se, že právě čtyřetapový závod těchto dimenzí a stupně obtížnosti je pro tuto kategorii vhodnou součástí soutěžníhoprogramu. Díky široké mezinárodní účasti dává i možnost srovnání výsledků se soupeři ze zemí, kde má cyklistika významnépostavení.
Nejúspěšnější závodník historie ZMN – GP Matoušek je Eisel Bernhard, který získal 7 etapových prvenství a vyhrál při obou startech. Získal zelený trikot nejlepšího vrchaře a bílý bodovací soutěže. Nejrychlejší v časovce byl Kousgard Jesper z Dánska v čase 20:20, což představuje rychlostní průměr 45 km/hod. na trase Jevíčko – Březina – Jevíčko.

(čerpáno z webu závodu: www.gpmatousek.cz )

V kategorii žen by neměla chybět na startu dráhařka , reprezentantka a medailistka z roku 2011 z MS na dráze Jarmila Machačová (ASC Dukla Praha), Tereza Trefná, Veronika Bláhová a další.
propozice: http://www.gpmatousek.cz/files/rozpis_zmn_2012.pdf

trasy: http://www.gpmatousek.cz/trasy.html

doprovodný program: http://www.gpmatousek.cz/doprovodny__program.html

Michal Frantík

Comments are closed.