Home » Aktuální téma, Cyklokros, Foto, Pozvánky k závodění, Závody

V Kolíně se koná sportovní událost roku mistrovství republiky v cyklokrosu

Submitted by on Čtvrtek, 6 Leden 20222 Comments
V Kolíně se koná sportovní událost roku mistrovství republiky v cyklokrosu

Důvod přímého přenosu je jasný – zatímco před rokem byl kolínský podnik „jen“ jedním ze série závodů Českého poháru v cyklokrosu, letos se v Kolíně odjede mistrovství České republiky pro rok 2022 v elitních kategoriích mužů a žen.

Trať v Borkách, dlouhá 3.400 metrů (viz mapa níže), je totožná s tou, kterou závodníci i diváci znají z předchozích ročníků. Start a cíl má na atletickém stadiónu, z něj závodníci vyjedou na labské nábřeží a pojedou směrem k tenisovým kurtům, okruh pak pokračuje odbočením doprava do lesního terénu, mine fotbalová hřiště a po dlouhé lesní pasáži se na závěr vrátí opět na atletický stadión.

Mistrovský závod žen odstartuje v pravé poledne, elitní kategorie mužů přijde na řadu ve 13.30 hodin. Pořadatelé očekávají velkou diváckou účast, pro návštěvniky půjde do prodeje tisíc vstupenek na atletický stadión. Vstupenky budou slosovatelné a vítěz získá originální dres domácího teamu Expres CZ-Tufo Team Kolín podepsaný domácími  závodníky. Diváci budou moci sledovat nejen několik průjezdů závodníků stadiónem, ale celý závod z velkoplošné obrazovky s převzatým přímým přenosem České televize.

Ve startovním poli závodu mužů bude samozřejmě největší favorit, čtyřnásobný mistr republiky a současný nejlepší domácí cyklokrosař Michael Boroš (Elkov Kasper), souboj o titul mu bude chtít znepříjemnit především domácí jezdec Tomáš Paprstka (Expres CZ – Tufo Team Kolín), třetí v celkovém hodnocení seriálu závodů Toi Toi Cupu. Mezi závodníky bude nejen řada známých jmen (například bratři Ťoupalíkové), ale i kolínští junioři v čele s Františkem Hojkou, vítězem nedávného mistrovství republiky juniorů.

Pravidelní návštěvníci Borků i tamních sportovních zařízení by se měli připravit na to, že v sobotu bude kvůli závodům v části lesoparku omezen průjezd. Od 10 hodin ráno až do podvečera bude úplně uzavřena silnice od okraje Borků (u lávky přes Labe) až za fotbalové stadióny, obě místa bude hlídat městská policie.

Připrava závodu v Borkách momentálně finišuje„Trať kolínského mistráku hlásí částečně připraveno. Veškeré lesní pasáže jsou vyznačeny a vyčištěny. V lese tedy můžete směle trénovat. Část trati v zázemí atletického stadionu bude vyznačena a pro trénink otevřena až v pátek 7. ledna. Prosíme, abyste se tedy do čtvrtka nepokoušeli na stadión dostat,“ vzkazuje kolínským cyklistům ředitel závodu Jan Slavíček. Podle Jana Slavíčka bude cyklokrosové mistrovství republiky vrcholnou sportovní akcí roku 2022 ve městě„Závod je již sedmnáctým ročníkem Velké ceny města Kolína v cyklokrosu. Název není náhodný, je oceněním podpory, jakou cyklistika u kolínské radnice má. Věříme, že divákům v Borkách nabídneme skvělou podívanou s úspěšným výsledkem domácích závodníků a budou ze sobotních Borků odcházet nadšení.“

Další info: www.cyklokroskolin.cz

2 Comments »

  • xnxx said:

    Hello, I wis forr to subscrdibe foor thhis webpage too get hottezt
    updates, thu where ccan i do iit please assist.

  • internetsphere.net said:

    I’m not sᥙre why Ьut thіs weblog іs loading incredibly slow foor
    mе. Is ɑnyone else havіng this issue oor іs it ɑ issue on my end?
    I’ll chheck ƅack lаter ᧐n ɑnd seе if tһe prօblem sstill exists.

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.