Home » Aktuální téma, Foto, MTB, Týmy & závodníci, Závody

Český pohár MTB XCO a XCE pokračoval v Peci pod Sněžkou

Submitted by on Sobota, 20 Červen 2015No Comment
Český pohár MTB XCO a XCE pokračoval v Peci pod Sněžkou

Uplynulý víkend pořádal REMERX-MERIDA TEAM KOLÍN závod ČP MTB XCO a XCE v Peci pod Sněžkou. Akce se vydařila jak po organizátorské stránce, tak i po stránce výsledkové!

Víkendový pohárový program zahájily sobotní sprinty. A hned v této disciplíně byl náš team úspěšný! Nejprve skončil jen těsně pod stupni vítězů v žákovské kategorii čtvrtý Tomáš Dudek a po něm i kadetka Lucka Krupová, ale pak už se sypaly medaile. V ženách na bronz dosáhla Vendy Kuntová a vítězství si ve svých kategoriích připsali v kadetech Kryštof Solař a v elitě Pavel Skalický. Sobotní rozjezd tedy vyšel skvěle!

A také zahájení nedělního programu se vyvedlo doslova na jedničku! Hned v úvodní kategorii žáků totiž i přes nepříjemný pád dokázal zvítězit Tomáš Dudek, který zároveň vede i celý seriál ČP. I kadetům se závod na domácím okruhu vydařil. Skvěle zajel Šimon Vaníček, který se celý závod pohyboval na úplné špici startovního pole a v cíli ho předstihl pouze slovenský závodník Matúš Štoček a Šimon si připsal cenné druhé místo. Nejlepší výkon dosavdního průběhu sezony předvedl i Kryštof Solař, který dokončil na výborném pátém místě. Těsně za dvacítkou pak skončili 21. Ondra Hátle a 24. Alvin Tomášek. Talké v juniorské kategorii se závodník REMERX-MERIDA TEAMU KOLÍN dokázal prosadit do top ten, když na devátém místě závod dokončil Jaroslav Vojíř.

Odpolední nedělní program pak patřil dívkám a ženám a na závěr elitní kategorii mužů. V katgorii kadetek si velmi dobře vedla Lucka Krupová, která obsadila třetí místo a stejně dobrý závod zajela také Vendy Kuntová, která mezi ženami dokončila na pátém místě a zároveň byla nejrychlejší závodnicí v kategorii do 23 let. Desátá v ženách dojela Elen Vaníčková, což v kategorii U23 znamenalo 3. místo.

Elitní mužská kategorie byla velmi kavalitně obsazena. Na startu se sešlo téměr padesát závodníků z celkem šesti zemí. Naši tři eliťáci se všichni vešli do top ten, když na čtvrtém místě závod dokončil Tomáš Paprstka, sedmý Filip Eberl a osmý Pavel Skalický. Věříme, že už nadcházející víkend, kdy ČP pokračuje závodem na Bedřichově, se bedna vydaří!

Kompletní výsledky

Kompletní fotogalerie

Comments are closed.