Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Týmy & závodníci, Závody

Velká cena Dirtecho

Submitted by on Úterý, 10 Duben 2012No Comment
Velká cena Dirtecho

Závod na 125 km u Příbrami se jel na 10 rovinatých a větrných okruzích za sněhových přeháněk a 2st. C. Na konci prvního okruhu odjela 12 členná skupina v které měla Sparta proti přesile jen mladého Tanase Markose. V druhém okruhu se Sparta složila a začala sjíždět 1 minutový náskok, který se zdál v tu chvíli definitivní a většině týmů vyhovující. Sparta sjížděla 2 okruhy uniklou skupinu. Na konci třetího okruhu se peloton spojil dohromady a do čela se dotáhl Martin Hunal a Rosťa Krotký. Znovu se začalo útočit a peloton se dělil na mnoho skupin. V poslední skupině zůstala většina Sparťanů i s Danielem Vejmelkou, kteří jeli v první dvou okruzích tempo a ztráceli již 2 minuty na hlavní pole.

Sparťané ale trpělivě stíhali hlavní pole a 20 km před cílem se jim podařilo opět dotáhnout na čelo závodu. Peloton se znovu začal dělit a v čele zůstala 20 členná skupina s Krotkým, Hunalem a nově i Vejmelkou. Po průjezdu do posledního okruhu zaútočil Hošek z PSK a za ním se vydal Daniel Vejmelka se Sisrem z Dukly. Trio si vytvořilo 30 sek. náskok. V posledním stoupání si začali jeden po druhém nastupovat a přes vrchol kopce se podařilo odjet sólově Hoškovi a na větru poodskočil i Sisr . Dan si pohlídal 3 . místo. s kterým byl v cíli velmi nespokojen a na 7. místě dojel Martin Hunal AC SPARTA PRAHA.

Výsledky:

Muži – elite (125 km):

1. Hošek (Whirlpool-Author) 2:58:55, 2. Sisr (Dukla Praha) +13, 3. Vejmelka (Sparta Praha) +24, 4. Bareš (Dukla Praha) +26, 5. Jurčo (SR/Whirlpool-Author) +32, 6. Okrouhlický (Focus Znojmo), 7. Hunal (Sparta Praha) oba  +43, 8. Danačík, 9. Večeřa (oba Whirlpool-Author), 10. Prete (Austr./Whirlpool-Author) všichni +49.

Zdeněk Rubáš

Další foto: http://www.facebook.com/BikeStream.cz


Comments are closed.