Home » Aktuální téma, Trénink, Týmy & závodníci

Mistrovství České republiky na dráze kadetů a juniorů

Submitted by on Čtvrtek, 22 Prosinec 2011No Comment
Mistrovství České republiky na dráze kadetů a juniorů

Velmi dobrými výsledky se prezentovali závodníci, se kterými spolupracuji v rámci svého Cyklotréninku, o uplynulém víkendu na zimní dráze v Praze-Motole. Jely se tam poslední dva pohárové závody plus mistrovství republiky.

Mezi kadety skončil celkově v poháru v omniu osmý Kryštof Středa (Favorit Brno) a desátý Pavel Gruber. Josef Klváň (oba jsou členy CK Dacom Pharma Kyjov) byl třináctý. Středa jezdí na kole teprve rok a na zimní dráze měl premiéru až v listopadu. Motolský ovál je navíc hodně o technice, v níž má Kryštof ještě trošku rezervy, proto si jeho výsledků velmi cením. Mile mě překvapil a určitě to pro něj bude vzpruha do další práce.

Gruber byl v jednom pohárovém závodě čtvrtý, ale v dalším měl pád a nedokončil. Chyběly mu tudíž body do celkové klasifikace, ale přesto to stačilo na desáté místo, což je rovněž velmi dobrý výsledek.

Mezi juniory obsadil Michal Schlegel (Favorit Brno) čtrnáctou příčku. Vzhledem k tomu, že teprve přestoupil do juniorů z kadetů a dráhu jel v rámci přípravy, byl to takový jeho standard. V mistrovském omniu byl Gruber osmý, Středa devátý, Klváň dvanáctý a Schlegel patnáctý mezi juniory.

Všech výsledků si cením, protože nejsme žádní dráhoví specialisté a jeli jsme to jen v rámci přípravy. Kluci do toho zařazují kromě biku a ergometru i běhání, posilovnu či hokej a výsledky zhruba odpovídají tomu, v jaké fázi přípravy se nacházejí.

Ostatní moji svěřenci z Cyklotréninku, kteří na dráze nestartovali, se v tomto období zaměřují

zejména na základní vytrvalost a trénink síly. Kluci jezdí na biku, při horším počasí na ergometru. Kromě toho chodí do posilovny, hrají hokej a kombinují běh s pěšími túrami. Takhle to bude pokračovat do vánoc, pak následuje volnější týden. Ale neznamená to, že by jen odpočívali, zhruba dvě hodiny denně by každý měl mít nějakou aktivitu,“ uvedl František Trkal.

Comments are closed.