Home » Aktuální téma, Cyklokros, Týmy & závodníci, Závody

Sváteční cyklokros v Hlinsku

Submitted by on Pondělí, 31 Říjen 2011No Comment
Sváteční cyklokros v Hlinsku

Je nepsanou tradici, že podzimní sváteční dny věnují čeští cyklokrosaři národnímu poháru, tedy závodu ze série TPI TOI CUP. Nejinak tomu bylo včera 28. října na den české státnosti, kdy si připomínáme vznik samostatného Československého státu. Letošní oslavy se konaly v Hlinsku.

Barvy REMERX CYCLING TEMAU KOLÍN hájil v kategorii žáků, při neúčasti Šimona Vaníčka, pouze Jonáš Březina. A vedl si velmi dobře. Podařilo se mu vyrovnat zatím své nejlepší umístění v letošní sérii a stejně jako ve Stříbře dokončil na pátem místě.

kadetkyJeště větší radost nám přinesla kategorie kadetek, které startovaly splečně s žáky. Po nevýrazných výkonech z úvodu sezony se konečně do pohody dostala Dáda Březinová a po skvělé jízdě se jí v Hlinsku podařilo zvítězit. GRATULUJEME! Triumf našich dívek pak dovršila Jana Czeczinkarová, která dojela s minimální ztrátou druhá. Elen Vaníčková pro nemoc nestartovala. Našim kadetkám patří s převahou první místo v průběžném hodnocení teamů a Jana Czeczinkarová vede i mezi jednotlivkyněmi.

V kategorii kadetů si bolestivou smůlu vybral Pavel Křížek. V jedné ze zatáček „nezvládl řízení“, zachytil o keř u trati a byl z toho pád, který si vyžádal i vyšetření v nemocnici. Naštěstí rentgeny neprokázaly žádnou zlomeninu a tak se Pavel bude muset vyrovnat „pouze“ s bolestivými naraženinami. Naopak velmi dobrý závod odjel letos výborný Honza Bartoň. Pohyboval se ve skupině od čtvrtého do sedmého místa. Ta se v polovině závodu roztrhala a Honza se usadil na šestém místě, na kterém také projel cílem. Dobře si vedl i Lukáš Kunt, který se dokázal se startovním čísle 31 postupně propracovat až na sedmou pozici. Po pauze z úvodu sezony, která byla způsobena zlomenou rukou, se tedy Lukáš vrací do formy! Do desítky se vešel i třetí zástupce REMERX CYCLING TEAMU KOLÍN mezi kadety Štěpán Langr. Ten projel cílem devátý.

Hrdinou dne by mohl být nazván Dan Lukeš, který předvedl vskutku heroický výkon. Hned v úvodním kole ho totiž potkal junioridefekt, který ho donutil doběhnout do depa, což znamenalo propad ze startovní páté pozice až na samotný konec závodního pole. Předvedl však neuvěřitelnou stihací jízdu a v závěru se dokázal prodrat až na medailovou třetí pozici. Což znamená nejen nejlepší výsledek v sezoně, ale i nominaci do reprezentačního družstva pro nadcházející ME v Itálii. GRATULUJEME! Výborně si vedl i Vít Řehák, který taktéž zaznamenal nejlepší výsledek sezony, když dojel na sedmém místě. A do třetice prozatímní nejlepší výsledek zajel i čtrnáctý Vašek Vomáčko. Velmi dobrý závod jel i Kuba Cozl, který měl rozjetou první desítku. Z boje o top ten ho však připravil defekt. Cílem projel dvacátýčtvrtý.

Výborné výsledky závodníků REMERX CYCLING TEAMU KOLÍN završil v kategorii elita Tomáš Paprstka. Skvělým výkonem se propracoval do absolutní špičky, když ještě v posledním okruhu bojoval o bronzovou příčku. Ta mu sice těsně unikla, ale čtvrté místo a především předevedený výkon jsou velkým příslibem směrem k ME, které se jede příští týden v Itálii. Ve výborném světle se na domácí trati předvedl i Marek Rauchfuss. Jen o vteřinku mu unikla první desítka. Dokončil jedenáctý. Bohužel závod se nevyvedl Tomáši Bohatovi. Se dvěma defekty to lepší než „jednobodové“ třicáté místo prostě být nemohlo…

Příští týden je pohárová pauza. Reprezentanti se představí v sobotu 6.11. na mistrovství Evropy v italském městě Lucca. Za REMERX CYCLING TEAM KOLÍN jsou nominováni Dan Lukeš (junior) a Tomáš Paprstka (U23).

Kompletní výsledky z Hlinska i z ostatních závodů na www.cyklokros.cz.

Comments are closed.