Home » Aktuální téma, Trénink, Týmy & závodníci, Závody

Výsledky jsou pro mě nejlepší odměnou

Submitted by on Čtvrtek, 27 Říjen 2011No Comment
Výsledky jsou pro mě nejlepší odměnou

Značka Cyklotrénink Františka Trkala získává na našem trhu stále větší renomé. Za práci bývalého úspěšného závodníka hovoří v první řadě výsledky jeho svěřenců. Některé z nich byly v uplynulé sezóně skutečně vynikající.

„S Cyklotréninkem jsem v této šíři absolvoval první velkou sezónu, i když s některými závodníky jsem spolupracoval už vloni. Měl jsem vždy zásadu, že kvalita by v tomto směru neměla být na úkor kvantity a zatím se nám to osvědčuje. U těch, kteří tomu dávají vše, vidím velké pokroky. Zejména u závodníků v mládežnických kategoriích,“ říká František Trkal.

Když má někoho ze svých svěřenců vyzdvihnout, jmenuje čtveřici Lukáš Smola, Daniel Turek, Michal Schlegel a Monika Simonová. „Smola jezdí v kategorii do 23 let,Turek je junior a oba jezdí za Favorit Brno, Schlegel tam jezdí za kadety. Smola je vicemistrem republiky kategorie do 23 let v časovce jednotlivců, Turek je dvojnásobný mistr republiky a čtrnáctý časovkář z mistrovství Evropy, Schlegel vyhrál celkově Český pohár kadetů, dva etapové závody a byl druhý v časovce na domácím šampionátu,“ chválí velké naděje české cyklistiky.

A Monika jezdící v barvách Cyklotréninku? Má za sebou báječnou sezónu! „Je amatérskou mistryní Evropy v časovce a rovněž amatérskou vicemistryní světa. V časovce byla čtvrtá na mistrovství republiky, což je také skvělý výsledek vzhledem ke konkurenci, jaká se tam sešla,“ rekapituloval František Trkal.

Stejně tak ho třeba těší i přístup hobby závodníků z jeho skupiny. „Není to jen o vyhrávání závodů, ale i o pocitech. Lidi třeba v padesáti mají často jiné priority. Proto je pro ně veliká psychická vzpruha, když se třeba v daném závodě zlepší o několik minut,“ říká šéf Cyklotréninku.

Sází zejména na lidský přístup. „Samozřejmě, že prakticky každý má během sezóny chvíle, kdy se mu nedaří. Pak do toho člověk musí nějakým způsobem vstoupit, promluvit s daným závodníkem a třeba trochu změnit systém. Myslím, že se nám i tyhle věci dařily,“ dodal František Trkal.

Další info na webových stránkách www.frantisek.trkal-cyklotrenink.cz

Comments are closed.