Home » Foto, MTB, Týmy & závodníci, Za jízdy, Závody

ČEZ Lipno Sport Festival startuje v pátek

Submitted by on Středa, 14 Srpen 2024No Comment
ČEZ Lipno Sport Festival startuje v pátek

Šermíři Jakub Jurka a Martin Rubeš, senzační bronzoví medailisté z olympijských her v Paříži, přijedou na ČEZ Lipno Sport Festival. Ten začíná už tento pátek a potrvá do 25. srpna. Nabídne pestrý program pro všechny věkové kategorie. Vystoupí i legendy hudebního světa Olympic či David Koller.

Program je doslova nabitý. V úterý 20. srpna se slavný fotbalový reprezentant Jan Koller představí v týmu Real Top Praha, který sehraje přátelské utkání s FC Lipno. Ve středu 21. srpna ve 20:30 osobně uvede premiéru dokumentárního filmu „Jan Koller – Příběh obyčejného kluka“ v režii Petra Větrovského, po níž bude následovat beseda s fanoušky. Promítání je součástí Sportfilm festivalových ozvěn Lipno.

Kateřina Neumannová: Splněný sen pro sportovní fanoušky

„Je skvělé, že uvidíme i olympijské medaile. Druhý festivalový víkend přijedou šermíři Jakub Jurka a Martin Rubeš, kteří se svými parťáky napsali v Paříži fantastický příběh,“ říká Kateřina Neumannová, olympijská vítězka v běhu na lyžích a ředitelka festivalu. „Program je letos mimořádně atraktivní,“ dodává. Festival nabídne také setkání s dalšími sportovními osobnostmi, jako jsou olympijská vítězka ve snowboardcrossu Eva Adamczyková, dvojnásobná vítězka Wimbledonu Barbora Strýcová nebo kajakář Vavřinec Hradilek a další vodní slalomáři.

Sportovní výzvy pro každého: cyklistický a běžecký závod

Sportovní nadšenci si užijí cyklistický závod ČEZ Kolem Lipna v neděli 18. srpna, kde se představí i úspěšní účastníci Tour de France Roman Kreuziger a Zdeněk Štybar. Běžci ocení v sobotu 24. srpna ČT Lipenský půlmaraton. Připraveny jsou soutěže v basketbalu 3×3, které vyvrcholí exhibicí národních týmů 23. srpna. Proběhne také paralympijský den, kde si návštěvníci vyzkouší sport handicapovaných.

Hudba, pumptrack, škola bezpečné jízdy a další

Kromě sportovního vyžití čeká návštěvníky i bohatý hudební program s koncerty Lenny, Davida Kollera, Sebastiana, Ewy Farné, Michala Hrůzy, Olympic a Anety Langerové.

Pro milovníky adrenalinu bude připraven SAZKA pumptrack. Chybět nebude oblíbená škola parkouru v režii Intersportu. Škoda Auto bude provozovat dětské dopravní hřiště. Lidé budou moci otestovat i elektrokola BOSCH. Tipy bezpečné jízdy na kole předá BESIP a Policie ČR. A iniciativa Romana Kreuzigera „Dám respekt“ přiveze virtuální realitu simulující jízdu na kole pod vlivem alkoholu.

„A máme toho mnohem víc. Každý den na festivalu stojí za to. Ať už jste fanoušek hudby nebo sportu či aktivního trávení volného času, nudit se rozhodně nebudete,“ uzavírá Kateřina Neumannová.  Kompletní program a registrace na závody jsou k dispozici na www.lipnosportfestival.cz.

ČEZ Lipno Sport Festival

16.-25. 8. Každodenní program pro celé rodiny

16.8. Koncerty – Lenny a David Koller

17.8. Koncerty – Sebastian, Ewa Farna

18.8. Cyklozávod ČEZ Kolem Lipna (60 km) a Sazka Dvacítka (20 km)

19.-23. 8. Basketbal 3×3 včetně závěrečného turnaje

20.8. Beach volejbal – exhibice

20.8. Exhibiční fotbalové utkání Real Top Praha – FC Lipno.

21.8. Projekce filmu Jan Koller: Příběh obyčejného kluka.

22.8. Vystoupení Čiperkové, Den vodních sportů

23.8. Autogramiáda basketbalových osobností, koncert Michala Hrůzy a kapely Olympic

24.8. ČT Lipenský půlmaraton, ON Desítka, koncert Anety Langerové a Ewy Farne

25.8. Paralympijský den

Comments are closed.