Home » Aktuální téma, MTB, Pozvánky k závodění, Závody

Galaxy série začíná opět v Tálíně

Submitted by on Středa, 10 Duben 2013No Comment
Galaxy série začíná opět v Tálíně

Stejně jako v předchozích letech zažije Galaxy série první závod sezóny v jižních Čechách, a to v malebné obci Tálín nedaleko Písku.

Galaxy série 2013, jeden z oblíbených českých seriálů závodů horských kol pro širokou veřejnost, letos bude mít 8 závodů. To však nic nemění na tom, že úvodní závod celoročního seriálu znovu odstartuje u tálínského rybníka.

Tálín, obec s pro jižní Čechy typicky malebnou tváří, kterou naleznete asi 10 kilometrů od Písku směrem na Týn nad Vltavou, bude letos svědkem úvodního dílu Galaxy série již poněkolikáté v řadě. Závod bude odstartován od místního obecního úřadu a jeho trať závodníky opět zavede do přírodního parku Písecké hory.

Organizátoři zůstávají u osvědčené trati. „Ale přesto se účastníci mohou těšit na jeden nový úsek s výjezdem na Havírky,“ doplňuje ředitel Galaxy CykloŠvec Maratonu Tálín Jarda Hronek, jehož jsme zastihli při projíždění trasy závodu na zbrusu nové devětadvacítce Galaxy Sylab. Ačkoliv do startovního výstřelu v Tálíně zbývají ještě více než dva týdny, pořadatelé již hlásí: „Máme připraveno“. Trať je vyčištěná, nejsou na ní žádné padlé stromy a místní bikeři již na ní vesele trénují.

Trať závodu z velké části vede po trase Galaxy CykloŠvec maratonu, který se dříve jezdíval v Písku – Semicích jako pohárový bikemaratonský závod. Budou připraveny dvě délky tratí,a to 38 a 72 kilometrů – delší trasa se jede na dva okruhy a její převýšení činí 1500 metrů (kratší trasa 730 metrů). Start závodu se uskuteční v 11.30 na delší trať a ve 12.00 na kratší trať. Ještě před tím se budou od 10.00 konat v okolé startu a cíle vložené závody dětí a pět minut po poledni se uskuteční také závody dětí na koloběžkách. Zkrátka nabitý program.

Po startu se závodníci vydají po asfaltové silnici směrem na obec Kukle, poměrně brzy ale z asfaltu sjedou a zamíří do nitra Píseckých hor. Ač nejde o žádné velehory, na rychlém okruhu najdete i prudčí stoupání. Prvním vrcholem, na který závodníci vystoupají, je kopec Němec, po němž následuje několik kratších a prudších výjezdů až trať zamíří na nejvyšší vrchol Píseckých hor – Velký Mehelník. Stoupání na Mehelník musí být však zákonitě něčím odměněno. Tady to nebudou ani tak pěkné výhledy na členité hřebeny a určitě nebude čas ani na prohlídku nejznámějšího balvanu na Mehelníku, což je Loupežnický stůl, nýbrž nejdříve prudký a pak mírnější sjezd. Ten nově povede po lesní pěšině a vyústí na hrázi Nového rybníka. U obce Nový Dvůr, kterou trať mine, dojde na dělení tratí – závodníci z delší tratě zamíří do druhého okruhu, ti z kratší pak již k cíli u Tálínského rybníka.

Po závodě vás čeká bohatá tombola, novinka: horolezecká stěna LEZETO, vystoupení mažoretek, večerní party – tanec s hudbou a další program.

S přihláškami do Tálína neotálejte, neboť odměnou pro včasně přihlášené je originální tričko s motivem tálínského maratonu. Na webu Galaxy série je možné se na závod přihlásit on-line a nebo se můžete rovnou přihlásit na všech 8 závodů letošního ročníku Galaxy série.

Více o Galaxy sérii najdete na www.galaxy-serie.cz nebo www.facebook.com/GalaxySerie

Comments are closed.