Home » Aktuální téma, Foto, Silniční cyklistika, Závody

Carla Kriterijní liga 2021 – Český pohár Bělkovicko-Lašťanské kritérium

Submitted by on Neděle, 6 Červen 2021No Comment
Carla Kriterijní liga 2021 – Český pohár Bělkovicko-Lašťanské kritérium

Skvěle uspořádaný závod pro ženy a mládež, zasazen do malebného prostředí kolem Lašťanského rybníka, byl úžasným zážitkem pro závodníky i diváky. Závod se konal na 1,3 km dlouhém okruhu v Lašťanech. V kategorii žen zvítězila Nikola Bajgerová z týmu Dukla Praha s 26 body před úřadující mistryní republiky a stájovou kolegyní Jarmilou Machačovou s 21 body a na třetím místě se umístila mladičká talentovaná závodnice Kristýna Burlová s 15 body. Po prvním bodování se odpoutala od pelotonu úřadující mistryně republiky Jarmila Machačová. Vzápětí se za ní do úniku vydala její stájová kolegyně Nikola Bajgerová. Následně se tyto závodnice spojily a ve dvojici pokračovaly dál. V druhé polovině závodu peloton dojel tuto uprchlou dvojici a v závěru spurtoval celý peloton. Rozhodně se neztratila ani prvním rokem žena Kristýna Burlová, která se ještě v minulém týdnu věnovala hlavně maturitě a rovnou tak zvaně ze školních lavic skočila do závodu. I přesto, že v podstatě teprve začíná, nikterak to neovlivnilo její výkon v závodě, a tak si zaslouží velkou pochvalu. V kategorii juniorek zvítězila Nela Slaníková z týmu Kreuziger Cycling Academy, před dvojicí z týmu BRILON RACING TEAM MB Kristýnou Zemanovou a Kateřinou Hladíkovou.

ŽENY 1. Bajgerová Nikola Team Dukla Praha 26 bodů 2. Machačová Jarmila Team Dukla Praha 21 bodů 3. Burlová Kristýna Team Dukla Praha 15 bodů

Junioři: 1. M. Koblížek (TUFO Pardus Prostějov) 29, 2. Fiala Matyáš (ČEZ Cyklo Team Tábor) 23, 3. Mráz (Mapei Merida Kaňskovský) 16, 4. Široký 14, 5. Čepek (oba TJ Favorit Brno) 5, 6. Červíček (Dukla Praha) 5.

Kadeti: 1. Richard Kobr 21, 2. Roman Kobr (oba Roman Kreuziger Cycling Academy) 16, 3. Elbadri (Dukla Praha) 9.

Starší žáci: 1. Piták (Mapei Merida Kaňkovský) 13, 2. Richter (TJ Favorit Brno) 10, 3. Sasín (ACK Stará Ves nad Ondřejnicí) 10.

Mladší žáci: 1. Král (Dukla Praha) 10, 2. Kaniščev (TUFO Pardus Prostějov) 6, 3. Pazourek (Cycling Academy Tábor) 5.

Juniorky: 1. Slaníková (Roman Kreuziger Cycling Academy) 3, 2. Zemanová 2, 3. Hladíková (obě Brilon Racing Team MB) 1.

Kadetky: 1. Dostálová (LYKO Klub Pracahtice) 20, 2. Marková (Dukla Praha) 19, 3. Dlasková (TJ AUTO Škoda  Mlada Boleslav) 10.

Žákyně: 1. Cermanová (Author Team Stupno) 20, 2. Strakatá (Dukla Praha) 12, 3. Stránská (Brilon Racing Team MB) 6.

Foto: Dukla Praha

Michal Frantík

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.