Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Týmy & závodníci

Czech cycling tour 2011

Submitted by on Neděle, 10 Červenec 2011No Comment
Czech cycling tour 2011

3. etapa (Šternberk – Šumperk, 198km Královská).
Dnes byla na programu nejtěžší etapa s devíti vrchařskými prémiemi. Tempo bylo od začátku kontrolováno držiteli žlutého trikotu (Endura Racing). Velmi aktivní jezdci PSK-Whirlpool se pokoušeli hlavní pole roztrhat a toto se povedlo. Vykrystalizovala se skupinka 6ti závodníků, která si vybudovala náskok až 5min.. Zhruba na 50km se na ně snažil dotáhnout závodník týmu GO! NUTRIXXION Daniel Vejmelka společně s dalšími 2 jezdci. Jeho snaha však byla marná a byl zpět pohlcen pelotonem. Asi na 130km došlo k největšímu úbytku závodníků v pelotonu a v hlavním poli, které čítalo už jen asi 50 jezdců, zůstali Ondřej Vobora a německý hostující závodník Sergej Fuchs. Na závěrečné 3 okruhy (á 5km) přes šumperské náměstí se s náskokem ca. 2min. vydala trojice Kozubek, Hudeček (PSK-Whirlpool) a Baranowski (POL). Hlavní pole vč. Ondřeje Vobory (52) a Sergeje Fuchse (58) dorazilo do cíle na 198km se ztrátou 3min na vítěze Baranowského. Ve žlutém trikotu vedoucího jezdce do poslední etapy nastoupí Kozubek, Baranowski je na druhém místě.

2.etapa
Olomouc- Prostějov (148km, sprintérská). Bohužel poznamenána pády a kolizemi. 185 startujících !!! Pouze 5 vybraných mužstev z ČR. Naši jezdci u toho, ale nedokázali se probojovat do TopTen (Kesl Michal 19.místo) Klabouch Jan – pád. Ostatní bez újmy a v hlavním poli vyjma Novotného Oldy , který byl donucen odstoupit pro technické potíže. (Campagnolo)

1.etapa
Dnes byla v 17h na náměstí v Uničově odstartována 1 etapa. Byla to týmová časovka na 24km. Na start se postavilo 185 závodníků z 28 tymů a 18 zemí. Dnes se závodníci potýkali s velmi nepříjemným větrem, který potrápil celé startovní pole. Náš tým dnes do závodu nastoupil s úkolem co nejméně ztratit na čelo závodu což se nám celkem podařilo.
GO! Nutrixxion tým (Kesl,Radolf, Vobora,Klabouch,Vejmělka,N​ovotný,Fuchs) 23. místo. Ztráta 2:27min. 1.Endura Racing (GBR)

Váš tým Go! Nutrixxion

Comments are closed.