Home » Aktuální téma, Foto, MTB, Týmy & závodníci, Závody

Luboš Mošna Mošnička na Enduro race Zadov 8.- 9. 6. 2019

Submitted by on Úterý, 11 Červen 2019No Comment
Luboš Mošna Mošnička na Enduro race Zadov 8.- 9. 6. 2019

Na Zadov jsme se těšil, protože od závodů byla chvilku pauza. Zadov vyhovuje spíše XC jezdcům, kteří to prostě v těch nohou mají a tak jich na startovní listině bylo víc než normálně. První RZ měla jeden strašák v podobě skoku zvaného Temelín. Skok s neuvěřitelně krásný výhledem, technicky nenáročný, ale s dopadem strmého úseku, který se v průběhu dne neustále mění od brzdění do následující zatáčky, dále už pak jen pár padáků, nějaký rockgarden a pak trošku borůvčí, které nebylo v plánu (ani v mém, ani pořadatelském) – chyběla prostě páska a nebo rychlost mých očí. RZ2 tak a zde již byla sranda – dva schody, rock garden zakončen skalkou na bunny hop a dále ještě jeden rock garden zakončený zídkou. Na otázku zda to budu skákat či ne jsem měl jasnou odpověď – nebudu a myslím, že jsem udělal dobře. Tato zídka si vybrala daň v podobě jednoho úrazu (snad je závodník již fit). RZ3 byla nová, hrabanková, plná pastí a pastiček a tím byla i velmi zábavná – proto jsem jí jel asi nejdéle (dle výsledků) – asi jsme si jí užíval. RZ4 – krom RockGardenu, skoku na placku a pak několika komprasí nic zajímavého. RZ5 byla již za odměnu a její konec přilákal i mnoho diváků, kteří prostě chtěli vidět rychlost v které jsme povětšinou do té poslední sekce vlétli.
Zadov – byl doplněn super programem, začnu asi od vystoupení Petra Krause, budu pokračovat závodem elektrokol, přidám pivo a klobásy zdarma. Prostě Zadov se povedl.
Pláště KEDNA vydržely všechny drobné či větší kameny, kořeny, menší i větší skoky. Jako zajímavost považuji, že se na závodech objevili všechny 4 kola STEVENS které jsou v republice.
Díky moc CykloŠvec, FOX (nově jezdím FloatX2 tlumič a GRIP2 patronu ve vidlici), Kenda a KMC, vše šlapalo na 100%.
Ještě dodám, že ELIT2 jsem byl 92 ve své kategorii 41 nově byl stanovený časový limit a jeho kontrola s případnou penalizací (super i když v průběhu závodu jsem špačkoval). Dále kontrola chrániče páteře (super i když kontrola nebyla) a co je s otazníkem, že na transfere se může sundat helma (dobře mám integralku, měl bych to přivítat), ale většinou jsme stále cyklisté a helma prostě patří na hlavu (4 transfery jsem to vydržel úplně, 5 jsem ji na pár metrů též sundal).
Luboš Mošna Mošnička

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.