Home » Aktuální téma, Cestování, Foto

Cykloexpedice Galaxy 2018 Thajsko

Submitted by on Pátek, 2 Únor 2018No Comment
Cykloexpedice Galaxy 2018 Thajsko

Zkušení cestovatelé Rudolf Trecha na Galaxy Skylab a Pavel Osadčí /GALAXY CYKLOŠVEC STEVENS/ s  podporou CYKLOŠVEC absolvují cyklistickou expedici  Galaxy Thajsko 2018

Po dvanácti hodinovém letu jsme dorazili do Bangkoku. Ubytovali se a bezproblémů smontovali kola. Zítra nás čeká cesta na sever Thajska, konkrétně do města Chiang Mai. Zde strávíme pár dní. Navštívíme několik budhistických chrámu a poté vyrážíme směr hory severního Thajska s předpokládanou návštěvou Chian Mao s jednou z nejvyšších hor. Dále zavítáme do vesnice Mae Salong, která se nachází v oblasti zlatého trojúhelníku na hranicích s Barmou. Následuje přejezd do Chiang Kongu, kde by jsme chtěli překročit hranici s Laosem. Odtud pokračovat přes Laoské hory do městečka Pakbeng. Zde nastoupit na loď a dojet do Luang Prabangu. Pokud se nám zde podaří vyřídit vietnamská víza, bude na nás, jestli na sever či na jih Vietnamu. To je hrubý plán naší cesty pro první měsíc. Zdravíme z Bangkoku.

Přejeme kilometry bez defektů a budeme se těšit na info a foto z výpravy.

Dnes jsme si před Chiang Rai udělali den volna. Na začátku naší cesty jsme strávili několik dní v Chiang Mai prohlídkou starého města a několika budhistických chrámu. Cesta na sever pokračovala kolem jezera Mae Kuang, kde měl být přívoz na druhou stranu. Bohužel již není v provozu. V nejužším místě vybudovali most pro pěší a následovala opravdu náročná cesta džunglí. Většinu cesty jsme tlačili a přenášeli. Když jsme se dostali na asfalt, cesta na sever probíhala způsobem „dojedeš pod kopec a hodinu tlačís nahoru“. Při sjezdu stojíš na brzdách či raději slezeš. Když jsi dole, následuje další kopec a stále dokola. Takhle to šlo několik dní. Severní hory Thajska jsou opravdu náročné, ale krásné. Spíme, kde se dá. U hodných thajců, v klášterech u mnichů či v gasthausech. Zítra snad už dojedem do Chiang Rai.Odtud do zlatého trojúhelníku a příští týden snad přes Mekong zamíříme do Laosu.

Zdraví Ruda a Pavel

Foto a info z loňské výpravy: http://www.cyklosvec.cz/…/cykloexpedice-galaxy-2017-thajsko/

Comments are closed.