Home » Foto, Za jízdy

Na kole po Písku bezpečně 22.9.2016

Submitted by on Úterý, 27 Září 2016No Comment
Na kole po Písku bezpečně 22.9.2016

Ve čtvrtek 22.9.2016 proběhl v Písku jako součást mezinárodní akce Evropský týden mobility 2016  „Den bez aut.“ Cyklisté se sešli u kameného mostu a v 16.00 se vydali na okružní jízdu městem. Akce byla uspořádána jako podpora bezpečné cyklistiky v ulicích města Písku a byla spojená s propagační jízdou cyklistů centrem města.

Před samotnou jízdou si zájemci mohli na místě prohlédnout a otestovat elektrokola BULLS Bikes, Crussis, E-totem a Galaxy bike , které zde vystavila firma CYKLOŠVEC.
http://www.cyklosvec.cz/oddeleni/412/elektrokola/

Bezpečnost cyklistů v městském provozu je obecný problém, který se nevyhýbá ani městu Písek. Je důležité upozornit na řadu nedostatečných dopravních řešení, která cyklistům v Písku už léta komplikují život. Součástí doprovodného programu byly i vzdělávací bloky o bezpečnosti v silničním provozu a ohleduplném chování cyklistů v městském provozu, zásady první pomoci, které byly připravili ve spolupráci s Policií ČR, Městskou policií Písek a Hasiči města Písku. Návštěvnící se mohli dozvědět spoustu informací o správné údržbě a vybavení kola, k dispozici byla také prohlídka nejnovějších trendů – elektrokol a elektromobilu. V 16 hodin jezdci vyrazili na malou projížďku městem, po které se ještě na krátko vrátili ke Kamennému mostu, kde proběhlo losování drobných cen pro účastníky propagační jízdy.

Děkujeme všem zájemcům a těšíme se příště zas!

Info: https://www.facebook.com/Pisecko


Comments are closed.