Home » Aktuální téma, Foto, Trénink, Týmy & závodníci, Závody

Dění v EXPRES CZ SCOTT TEAMU Kolín před mistrovstvím světa

Submitted by on Pondělí, 4 Září 2017No Comment
Dění v EXPRES CZ SCOTT TEAMU Kolín před mistrovstvím světa

Po uplynulém MČR v Brně se cesty našich závodníků výrazně rozvětvily. Jan Nesvadba s Lucii Krupovou zaměřili své tréninkové úsilí směrem k Mistrovství světa v Austrálii, juniorská skupina společně s elitním závodníkem Tomášem Paprstkou se zase již pomalu chystají na nadcházející cyklokrosovou sezónu. Pojďme si tedy projít výčet úspěchů našich závodníků v tomto mezi období.

Soustředění Expres CZ Scott Teamu Kolín na Pomezních boudách

ME Itálie

V reprezentačním výběru na Mistrovství Evropy jsme měli hned tři závodníky. Trenér Viktor Zapletal povolal čerstvou mistryni republiky Lucii Krupovou, bronzového Jakuba Schierla a Jana Nesvadbu. Od prvních dnů bylo ze všech reportáží zjevné, že trať v Itálii byla více než těžká. Extrémní počet zraněných a převozů do nemocnice z úvodních tréninků mluvil za své. Naši závodníci se s touto výzvou vypořádali následovně. Juniorka Lucie Krupová dojela při své evropské přemíře na výborném 23.místě. Její mužský protějšek Jakub Schierl obsadil stejně jako Lucka 23.místo. Honza Nesvadba si musel počkat až na samotný závěr programu a ve velice horkém počasí, které dle svých slov zrovna nemiluje vyjel 28.místo.

Krakonošův cyklomaraton

Pro naše závodníky se jedná o ,,domácí podnik,, protože pořadatelem tohoto velice náročného závodu je samotný Honza Slavíček. Závod o dvou trasách na 95, nebo 148 km s obrovským převýšením je prestižní záležitostí nejen pro silniční specialisty, ale také pro čisté bikery, kteří chtějí své kolegy pěkně prohnat. A přesně to se našim také povedlo. Krátkou trasu výborně zvládlo výborně spolupracující duo Tomáš Dudek, Alvin Tomášek. Tomáš ještě jako kadet dokázal porazit o mnoho let starší závodníky a připsal si celkové vítězství. Alvin Tomášek si dojel pro skvělé 3. místo. Na dlouhé trase hájil dres pro nejlepšího vrchaře minulého ročníku Tomáš Paprstka. Puntíkatý dres Tomáš vyhrál i letos a navíc jeho výkon vyzdvihuje i fakt, že až do posledního stoupání bojoval také o celkové vítězství. V cíli nestačil pouze na vítěze závodu a silničního specialistu Jiřího Polnického.

Bike Night Flachau

Zpestřením závodního programu byl pro Jana Nesvadbu noční závod v horském letovisku Flachau. Závod vždy začíná za šera a v průběhu závodu se dále stmívá, což ještě více ztěžuje již tak technicky náročnou trať. Honza zde opět prokázal své skvělé technické dovednosti, když v mezinárodně obsazeném závodu vybojoval 2.místo.

Regionem Orlicka

Tradiční a velmi prestižní etapový závod, určený pouze pro juniorské kategorie se jako vždy odehrával v okolí města Lanškroun. Juniorské družstvo se zde dělilo na dva celky, kdy jedna část startovala na povolání reprezentačního trenéra Petra Dlaska pod hlavičkou cyklokrosové reprezentace a druhá za svou stájovou příslušnost. Ani rozložení etap pro letošní rok nedoznalo žádné změny a tak se opět ve třech dnech odehrávaly hned čtyři etapy. Tu první zkomplikoval těžký pád jednoho ze závodníků a na chvíli byl závod dokonce i pozastaven, když na silnici musel kvůli tomuto zranění přistávat i vrtulník. I tak dokázal Kryštof Solař vyspurtovat 2.místo. Následující etapy se však odehrávaly bez komplikací a naši tak měli možnost předvést, co v nich je. Jako tým dokázali vybojovat 3.místo. Nejlépe umístěným závodníkem v silné mezinárodní konkurenci byl pak Šimon Vaníček na 23.místě.

SP Val di Sole

Závěrečný díl Světového pohárů závodů na horských kolech hostilo horské středisko Val di Sole. Naši dva elitní závodníci ani zde nechyběli na startu. Lépe z dvojice dojel Jan Nesvadba na 45.místě. Tomáš Paprstka dokončil v elitní kategorii na 58. příčce.
Nesvadba startuje na MS v Austrálii

Ještě před vypuknutím cyklokrosové sezony, čeká Jana Nesvadbu start na MS XCO v Austrálii. Honza odletěl v pátek 1. září s reprezentačním výběrem kde se bude až do startu 11.září připravovat, aby předvedl stejně jako na MS v cyklokrosu, že na vrcholné akce se prostě umí připravit. Smutnou kaňkou před tímto závodem je fakt, že druhá členka našeho týmu Lucie Krupová, která byla do reprezentace vybrána, bohužel v pátek z Prahy neodletěla. Dosud neobjasněné administrativní důvody jí tak nedovolují reprezentovat náš tým i ČR na letošním Mistrovství světa. Doufejme, že příští rok si vše vynahradí.

Comments are closed.