Home » Aktuální téma, Trénink, Týmy & závodníci, Závody

Favorit Brno U23 – Vstupujeme do sezóny v Hlohovci

Submitted by on Úterý, 22 Březen 2016No Comment
Favorit Brno U23 – Vstupujeme do sezóny v Hlohovci

Sobotním závodem Velká cena Hlohovce začne Favoritu Brno naplno sezóna 2016. „Vstupujeme do ní s velkým očekáváním, přestože se tým ze dvou třetin obměnil. Vždycky máme ty nejvyšší ambice a rádi bychom je naplnili i letos,“ řekl trenér František Trkal.

Téměř půlroční přípravné období je u konce. „Až na Honzu Urbáška, který měl zlomený kotník, se nám vyhýbala zranění. Honza už je naštěstí v plném tréninku a naskočí hned do úvodních závodů, takže budeme startovat v kompletním složení osmi lidí,“ prozradil František Trkal.

Úvodní závod sezóny, VC Hlohovce, považuje trenér za ideální start na rozjetí. „Už od úvodních závodů chci, abychom byli vidět a měli pokud možno vždy závod nějakým způsobem pod kontrolou. Tým je určitě konkurenceschopný, dobře vyvážený. Je mi jasné, že to hlavně pro prvoročáky bude ze začátku velice těžké, ale věřím, že se rychle rozkoukají a taky budou platnými členy týmu.“

Už během několika soustředění se svými svěřenci trenér řešil strategii. „Probírali jsme různé varianty, jak bychom měli jako tým fungovat. Zůstali tu jen dva závodníci ze stávající sestavy, ale chci, aby všichni táhli za jeden provaz, a na každém závodě jsme co nejlépe prezentovali Favorit. Ne, abychom byli jen do počtu,“ prozradil František Trkal. Tým by podle něj měl v úvodu sezóny stát hlavně na čtveřici Doležel, Neuman, Sekanina, Fiala. „Urbášek je taky zkušený závodník, ale po tom zranění mu asi ještě chvilku potrvá, než se do toho zase dostane. Mladí se potřebují učit, ale očekávám, že budou těm zkušenějším taky pomáhat,“ dodal trenér. Po Hlohovci čeká Favorit další víkend úvodní díl domácího poháru Velká Bíteš – Brno -Velká Bíteš. Následovat budou starty v Polsku: jednorázovka v Sobotce a etapový závod v okolí města Kalisz, který se jede od 8. do 10. dubna.

Comments are closed.