Home » Aktuální téma, Týmy & závodníci

Nejlepší australský biker bude sedlat kolo Galaxy!

Submitted by on Neděle, 20 Únor 2011No Comment
Nejlepší australský biker bude sedlat kolo Galaxy!

Hned několik novinek si připravil v průběhu zimy český MTB tým Caffe Nannini. Jednou z nich je skutečnost, že se členem týmu na část sezóny stane Ben Henderson – mistr australské země New South Wales, lídr australského poháru XC a aktuálně 172. muž světového rankingu UCI. Závodit bude na kole Galaxy Sirius Carbon a v přilbě Catlike od CYKLOŠVEC.

Tým Caffe Nannini v čele s elitním závodníkem Tomášem Trunschkou představil novinky týkající se sestavy, materiálního vybavení i plánů před svými příznivci a zástupci médií o uplynulém víkendu v prostorách brněnské prodejny Bikezone.cz. Tým, který vždy stavěl do popředí svých soutěžních cílů maratóny, letos čeká jedna z největších změn: orientovat se bude na olympijské cross-country a kratší závody. „Pár maratónů a etapových závodů ale přesto samozřejmě pojedeme,“ ujistil manažer týmu Petr Šimera.

Tým Caffe Nannini MTB bude letos používat kola značky KHS s vidlicemi FOX RACING SHOX. Ve své sestavě má kromě nejzkušenějšího a nejúspěšnějšího závodníka týmu Tomáše Trunschky a závodícího manažera Petra Šimery také nadějné závodníky Milana Damka (juniorský mistr republiky v půlmaratónu), Daniela Dvořáčka a Jardu Musila. V závodech Xterra bude za tým bojovat David Tondl. Tím však výčet závodníků nekončí, neboť tým sdružuje více než desítku dalších hobby jezdců.

Čím si ale tým Caffe Nannini jistě získá velkou pozornost je angažování jedné významné zahraniční akvizice. Dres týmu propagujícího exkluzivní italskou kávu totiž bude oblékat Australan Ben Henderson. Aktuálně nejlepší australský biker do České republiky přiletí ze závodu světového poháru v JAR a v dresu Caffe Nannini pojede během svého tříměsíčního hostování čtyři závody ČP XCO, Pražské schody a SP v Německu a Anglii.

Ben Henderson bude po dobu angažmá v Caffe Nannini závodit na českém kole Galaxy. „Bude mít nejvyšší model Sirius osazený kompletním XTR s koly Black Jack, vidlicí Fox, komponenty Deda elementi a plášti Kenda.  Firma CykloŠvec, která za značkou Galaxy stojí, náš tým dlouhodobě podporuje vidlicemi Fox a druhým rokem i přilbami Catlike, takže ta spolupráce už stojí na nějakých základech,“ vysvětlil Petr Šimera.

Právě z dlouhodobé spolupráce tým těží i ve vztahu k dalším sponzorům a partnerům. Z těch, jejichž jména ještě nezazněla, zmiňme Ryobi Japan, Speed8, Multipower, TUFO, Bavaria, Bike Gallery, Adidas, Be.Maniax se spodním prádlem Fuse, Gaerne a Arets Graphic. Novicem mezi partnery týmu Caffe Nannini je kromě značky kol KHS také peruánský nápoj Vortex obsahující přírodní koku a značka WTB, jejíž distributor Bikezone.cz závodníkům dodává zapletená kola, pláště, sedla a doplňky.

Caffe Nannini Cycling MTB Team: soupiska 2011

Petr Šimera – manažer
Karel Martinek – trenér

Michal Dvořáček, Jaroslav Musil st., Jan Žížala – mechanici

Ben Henderson (od dubna do července 2011 – Elite)
Tomáš Trunschka (Elite)
Jaroslav musil ml. (U23)
Milan Damek (U23)
Daniel Dvořáček (U23)
David Tondl (Elite X-terra)

Hobby tým: Ivana Batelová, Petr Vacík, Pavel Tondl,  Jiří Kokeš a další

Partneři týmu pro rok 2011

Caffe Nannini, cenytisku.cz, KHS Bicycles, Ryobi Japan, Speed8 – Multipower, CykloŠvec, Fox Racing Shox, Catlike, Galaxy, TUFO, Bavaria, Bikezone.cz (WTB, No-Flats), BikeGallery, Adidas, Vortex – coca energy drink, Be.Maniax – underware FUSE, Gaerne a Arets Graphic

Info: http://team.cenytisku.cz

CAFFENANNINI Cycling MTB Team

Comments are closed.